Kleuters leren en spelen met de nieuwe Bobo app

 

Het tijdschrift Bobo heeft iets nieuws. Naast het papieren blad en het TVprogramma komt Bobo dit najaar met een 3D-website en 3D-app voor kleuters. Kleuters kunnen via bobo.nl en met de gratis Bobo-app leuke spelletjes spelen, die nog leerzaam zijn ook. Alles draait om de grote Bobo-boomhutten, waarin vanalles te ontdekken valt. Kleuters worden uitgedaagd met spelletjes op hun eigen niveau. Als ze dingen goed doen, worden zij ervoor beloond met dieren in de Bobo-tuin.

Spelletjes voor kleuters

Lange tijd is de website van bobo.nl de best bezochte website voor kleuters. Maandelijks vinden ruim honderdduizend kleuters hun weg naar deze website. Zij vermaken zich daar gemiddeld urenlang met leuke en educatieve spelletjes. Sinds kort is van deze website ook een gratis app-versie beschikbaar. De laatste jaren maken kleuters steeds meer gebruik van tablets. Een paar jaar geleden was nog maar in eenderde van de gezinnen een tablet te vinden. Nu heeft ruim driekwart van de huishoudens een tablet op tafel liggen. Het hele gezin gebruikt de tablet voor allerlei functies. De kleuters zijn vooral erg blij met de Bobo-webapp.

Spelen en leren online

Door de sD vormgeving van de nieuwe Bobo website en de Bobo app kunnen kleuters zich echt in de wereld van Bobo begeven. Spelletjes die zij in de boomhut vinden,  zijn uitgevoerd in 2D. Je krijgt het idee van een kijkdoos, zoals kleuters die zelf ook wel eens maken. Bobo is een grappig en ondeugend vriendje voor veel kleuters. Veel van hen kijken ook de tv-serie, die dagelijks wordt uitgezonden op RTL Telekids. Deze serie op TV heeft Bobo’s populariteit behoorlijk laten groeien. De 3D-website en 3D-app zullen daar ook hun steentje aan bijdragen. Spelenderwijs worden kleuters uitgedaagd op hun eigen leer- en speelniveau. Door ‘edutainment’ -een combinatie tussen spelen en leren-  leren kinderen heel gemakkelijk.

Gratis engelse les

In de hutten van de Bobo-boom kunnen de kleuters avonturen beleven. In de leeshut, kleurhut, kijk- en luisterhut, speelhut en de zogenaamde ‘Engelse garage’ gaan kleuters zelfstandig aan de slag. Kleuters kunnen er behalve lezen, kleuren, puzzelen, muziek maken en Bobo-filmpjes bekijken ook Engelse woordjes leren. Zo krijgen ze gratis Engelse les! De Bobo-site en -app zijn geschikt voor kinderen van circa 3-6 jaar. Toegang tot alle onderdelen van de website zijn gratis. De app is ook gratis te downloaden.