zwangerschapsmode

Kleding tips zwangerschapsmode

Er is zoveel leuke zwangerschapskleding, dat het echt niet moeilijk is om tijdens je zwangerschap vlot en modieus gekleed te gaan. De meeste grote modemerken hebben wel een zwangerschapslijn in hun collectie.

Hier een paar tips om een leuke zwangerschapsgarderobe samen te stellen.

Mooie modellen

Mooie modellen als je zwanger bent zijn bijv. de empire waist of de A-lijn. Bij de empire waist is de taillelijn verhoogd tot onder de borsten. Bij de A-lijn heeft een kledingstuk de vorm van de hoofdletter A, smal van boven en wijd uitlopend naar onderen toe.

Kies voor t-shirts

T-shirts zitten comfortabel en zijn in veel modellen en kleuren te koop. Bovendien hoeven ze niet duur te zijn. Door kleuren en modellen af te wisselen kun je variëren en combineren en heb je niet het idee dat je steeds hetzelfde aan hebt. Wissel ze ook eens af met een buikband en je bent helemaal klaar.

Kies voor kleurige accessoires

Net als met t-shirts kun je met accessoires extra variatie in je garderobe brengen. Kies als je zwanger bent gerust wat grotere of kleuriger accessoires dan je normaal zou doen. Kleine sieraden vallen snel in het niet bij je groter wordende buik.

Buikbanden

Een buikband is iets dat je alleen draagt als je zwanger bent. De meesten kunnen niet wachten tot hun buik groot genoeg is voor een leuke buikband. Een simpele jurk of t-shirt kan je met een buikband steeds anders laten lijken. Er zijn ook steeds meer buikbanden met bijzondere ontwerpen, en zelfs met kristallen.

Tunieken

Op dit moment zijn tunieken, en korte jurkjes in de mode. Je kan ze dragen met een broek of legging eronder en zijn dus ook ideaal tijdens de zwangerschap. Ze zitten lekker en staan leuk.

Kleurige patronen

Met je zwangere buik staan grote, kleurige en bloemige patronen extra goed. Draag ze als jurk, blouse of tuniek op een effen legging of jeans.

Draag goede lingerie

Zwangerschapsbh’s geven je extra steun, en die kan je meestal goed gebruiken, zeker in de tweede helft van de zwangerschap. Er zijn tegenwoordig ook wat luxere zwangerschapsbh’s, zodat je echt niet alleen wit katoen hoeft te dragen.

Datzelfde geldt ook voor zwangerschaps steunslips. Deze zitten comfortabel en ondersteunen de buik door de elastieken band onder de buik en tekenen bovendien het figuur beter af. Zwangerschapsonderkleding mag natuurlijk nooit te strak zitten ofafknellen. Er zijn ook strapless zwangerschapsbh’s verkrijgbaar.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.