halfhoogslaper

9x voordelen van een halfhoogslaper

Ben je op zoek naar een slimme slaapoplossing voor een kleine kinderkamer? Dan verras je je kind vast met een halfhoogslaper. Je creëert er niet alleen extra ruimte mee, maar het brengt ook nog andere voordelen met zich mee. Welke dat zijn? Wij sommen er alvast 12 voor je op.

1. Je bespaart ruimte

Door voor een halfhoogslaper voor in je slaapkamer te kiezen, creëer je extra ruimte in de kinderkamer. De plaats onder het bed kan je gebruiken als knusse voorleesplek of voor extra opbergruimte voor al het speelgoed.

2. Een nette en opgeruimde slaapkamer

Als ouder kan je je vaak ergeren aan de rommel van je kind. Met een halfhoogslaper creëer je extra ruimte die je kan benutten om bijvoorbeeld speelgoed op te bergen. Zo ziet de slaapkamer er veel minder rommelig uit.

3. Het is stoer

Voor kinderen is het gewoon cooler en leuker om hoog te slapen. Het is natuurlijk hartstikke stoer!

Ben je op zoek naar een halfhoogslaper en wil je zelf de dag + tijdstip van bezorging bepalen? Kijk dan bij deze halhoogslapers van Petite Amélie.

hoogslaper jongen

4. Voor elke leeftijd

Als je kind jong is maak gewoon een knusse voorleesplek van de ruimte onder hebt. Als je kindje wat ouder is, kan je het omtoveren tot een leuke ontspanningsplek met kussentjes of een studeerplek.

5. Eenvoudig schoonmaken

Omdat het bed niet pal op de grond staat, kan je onder de halfhoogslaper heel makkelijk de vloer schoonmaken. Zo blijft er nergens overbodig stof achter.

6. Makkelijk het bed verschonen

Je hoeft je niet als een gek te bukken of op het bed te klimmen om schone lakens op het bed te leggen. Zo denk je ook aan je rug.

7. Lekker warm

De warmte stijgt altijd naar boven. Slapen in een halfhoogslaper, heeft je kind het dus altijd lekker warm in de winter.

8. Extra logeerplek

Je kan van de extra ruimte onder het bed ook een logeerbed maken door er een matras onder te leggen. Zo kan je kind een vriendje of vriendinnetje uitnodigen.

9. Compacte oplossing

In kleine slaapkamers moet je slim omgaan met de ruimte die je hebt. Zo bestaan er ook halfhoogslapers die een kledingkast, bed en bureau in één combineren. Ideaal om nog ruimte over te hebben om te spelen.

Een halfhoogslaper heeft dus heel wat voordelen! Ze zijn bovendien niet erg hoog en zijn daardoor ideaal voor kinderen vanaf 6 jaar.

Op Pinterest vind je leuke afbeeldingen met halfhoogslapers ter inspiratie.