Photo by rawpixel.com on Unsplash

Vier leuke online games voor tussendoor

Heb je voor een afspraak wat tijd te overbruggen? Of ben je druk bezig met een werkopdracht, maar wil je graag even je zinnen verzetten? Een leuke game kan precies de afleiding bieden waar je behoefte aan hebt. De volgende spelletjes duren niet lang, zijn ook geschikt voor mensen zonder game-ervaring en zijn gewoon online te spelen. Ook een groot voordeel: ze zijn helemaal gratis. Succes!

Game of Bombs

Game of Bombs is een online spel dat er retro uitziet en waarin het, zoals de naam al verraadt, allemaal om bommen draait. Als speler kom je terecht in verschillende velden, die nog het meest aan doolhoven doen denken. Het belangrijkste doel van het spel is om tijdens een ronde van 16 minuten zoveel mogelijk punten te verzamelen. Dit doe je door strategisch bommen te laten ontploffen en zo vijanden te doden en extra bonussen te verwerven. Game of Bombs is een multiplayer-spel en biedt je de mogelijkheid om tijdens het spelen met je tegenstanders te chatten. Je speelt de game via de bijbehorende website.

Server Defense

Hostingprovider STRATO heeft een eigen game ontwikkeld: Server Defense. Zoals STRATO zijn eigen servers moet beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf, krijg je als speler van het Server Defense-spel ook de taak een server te bewaken. Tijdens het spel komen verschillende gevaarlijke indringers tevoorschijn, zoals spam en virussen. Om deze te bestrijden, kun je bijvoorbeeld een antivirusprogramma, een firewall en een mailfilter inzetten. Deze hulpmiddelen koop je met zogenaamde STRATO Coins. Kies voor een tijdspel van 3 of 5 minuten of strijdt door tot het bittere eind in de challenge-modus. STRATO Server Defense speel je via deze pagina.

Tennis Mania

Voel je voor even een echte tennisster met het browserspel Tennis Mania. Ga de strijd aan op tennisbanen van gras of gravel of op een hardcourt, en pas verschillende slagen toe: forehand, backhand, service, volley, enz. Om nog beter te worden, kun je je vaardigheden trainen en krachtigere hulpmiddelen bemachtigen. Hoewel het spelen van losse potjes tennis al heel vermakelijk kan zijn, werk je bij dit spel ook nog eens aan je tenniscarrière; je kunt hogere niveaus bereiken, lid van een club worden, helpen een tenniscentrum op te bouwen en meedoen aan toernooien over de hele wereld. Je speelt Tennis Mania via deze site.

Tetris

Dit spel heb je vast wel eens gespeeld, en anders heb je er ongetwijfeld van gehoord. Tetris is een echte klassieker; het werd al in de jaren ’80 geïntroduceerd! Hoewel het concept eenvoudig is, levert Tetris gegarandeerd een flinke portie spanning op en is het aardig verslavend. Het spel is er inmiddels in verschillende varianten en met verschillende thema’s, maar het principe blijft hetzelfde: zorg ervoor dat je de vallende blokjes zo positioneert dat er een horizontale rij zonder gaten ontstaat. Om dit voor elkaar te krijgen, kun je de blokjes – terwijl ze vallen – verplaatsen of draaien. Hoe verder je komt in het spel, hoe sneller de blokjes naar beneden komen. Stijgt de stapel blokjes boven het speelveld uit? Dan is het game over.  Je kunt Tetris onder andere op deze website spelen.

Kijk voor meer artikelen over technologie in onze categorie Tech.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *