kk maken of kopen

Kerstkaarten zelf maken of…?

De tijd van kerstbomen, kerstversieringen en kerstkaarten breekt weer aan.

De kerstkaart lijkt een beetje uit de gratie geraakt. Veel mensen sturen dan nog wel een e-card en hoewel dat even goed bedoeld is, is het waarschijnlijk toch wat  minder leuk dan een echte kerstkaart die door je brievenbus je huis binnenkomt en die je kunt neerzetten of ophangen.

Echt of digitaal?

Echte kerstkaarten versturen kost wat meer moeite en ook wat meer geld voor de postzegels. En als je de kaarten ook nog zelf maakt, ook wat meer tijd. Je hoeft natuurlijk niet iedereen een echte kerstkaart te sturen. Maar doe het bijvoorbeeld alleen naar die mensen die het echt waarderen of die je wilt bedanken, of een hart onder de riem wilt steken.

kk4Zelf maken of kant-en-klaar kopen

Vind je kerstkaarten maken te veel gedoe, dan kan je ze natuurlijk ook gewoon kopen. In de winkel, maar nog makkelijker is het om ze online bij bijvoorbeeld kaartwereld.nl te bestellen. Maak ze persoonlijker door bijvoorbeeld je eigen foto erbij af te laten drukken. Geef de namen en adressen door en de kaarten worden verstuurd en bezorgd.

Zelf knutselen

Wie van knutselen houdt en een kijkje neemt op Pinterest, wordt overspoeld door leuke ideeën die weinig moeite en materiaal kosten. Een paar voorbeelden.

Wat je met een paar knopen kan doen…

Heb je nog wat oude knopen, dan kan je daar met weinig moeite leuke kaarten mee maken. Teken er wat bij of plak er wat strikjes of bandjes bij en je hebt een leuke kaart.

kk1

Met je eigen vingerafdruk of voetafdruk

Voor deze kaarten heb je weinig meer nodig dan je eigen duim-, vinger- of voetafdruk. Teken er wat lijnen bij of plak er leuke oogjes bij…

kk2

Kerstkaarten van washi tape

Washi tape is van dat gekleurde tape met allerlei patroontjes erop die je bij hobbywinkels kan kopen. Je maakt er op een makkelijke manier leuke kaarten mee voor kerst, maar ook voor andere gelegenheden.

wkkw

Zoals je ziet, heb je echt niet veel nodig om iets leuks te maken. Bovendien gaat het vooral om het idee.

 

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *