glasschade

Tips om glasschade in huis te voorkomen 

Glasschade is niet alleen heel vervelend, maar kan ook nog eens ontzettend gevaarlijk zijn. Helaas zit een ongeluk in een klein hoekje en kan het altijd gebeuren. Toch zijn er ook dingen die je kunt doen om de kans hierop zo klein mogelijk te maken. In dit artikel geven we enkele handige tips om glasschade in huis te voorkomen en jezelf zo een tripje naar de dichtstbijzijnde glashandel te besparen. 

Laat glas plaatsen en repareren door een professionele glaszetter 

Nog al te vaak sleutelen mensen zelf maar wat aan hun woning. Zelfs als ze dergelijke klussen nog nooit uitgevoerd hebben. Bij cruciale onderdelen van het huis, zoals de ruiten, raden we dit echter af. Juist dan is het belangrijk dat het goed wordt gedaan. De ruit moet niet alleen op de juiste manier worden bevestigd, maar het moet ook nog eens veilig en snel gebeuren. Dat lukt je zelf gewoon niet. Dat geldt overigens ook voor schade. Als er schade aan een ruit is ontstaan en dit nog minimaal is, denk je misschien dat je dit zelf wel kunt oplossen. De kans bestaat dan echter dat je de ruit nog kwetsbaarder maakt. Met alle gevolgen van dien. 

Wil je dus een nieuwe ruit plaatsen of moet er een (kleine) reparatie plaatsvinden? Laat deze klus dan uitvoeren door een professionele glaszetter Zaandam. Dan hoef je hierdoor in elk geval geen extra risico te lopen. Extra tip: kies voor een glaszetter met een 24uurs service. Bij acute schade aan het glas kan er dan direct ingegrepen worden. Een prettige gedachte in verband met veiligheid en comfort in huis. Glasschade treedt immers zeker niet alleen binnen kantooruren op. 

Het juiste glas plaatsen 

Het voorkomen van glasschade begint al bij het begin. Door het kiezen van het juiste glas dus. Houd hierbij vooral rekening met de plek waar het glas straks geplaatst wordt. Is hier een groter risico op valpartijen? Waar vroeger veel woningen nog vooral enkel glas hadden, zien we dat tegenwoordig bijna niet meer. Een goede ontwikkeling, want enkel glas breekt nou eenmaal relatief makkelijk. Door te kiezen voor dikker glas, zoals isolatieglas of veiligheidsglas, zorg je zowel voor betere isolatie als minder risico op breukjes. Bovendien helpen ze ook te beschermen tegen inbraak. Het is voor een inbreker namelijk veel lastiger om snel een raampje in te tikken als je over dubbele beglazing of veiligheidsglas beschikt. 

Zorg dat er geen voorwerpen in de buurt van het glas staan 

Probeer grote en zware voorwerpen in de buurt van het glas indien mogelijk te voorkomen. Besef goed dat dit een groot risico kan vormen. Wat als een meubelstuk bijvoorbeeld per ongeluk verplaatst? Een kind geeft bijvoorbeeld een zet tegen een zwaarder meubel en deze komt tegen de ruit aan. Dit kan tot beschadigingen leiden. Let hier ook buitenshuis op. Zet geen voorwerpen in de buurt van het raam. Bij een zware windvlaag kunnen deze voorwerpen immers tegen de ruit aan geblazen worden. Dit kan grote gevolgen hebben. Door spullen van het raam weg te houden, kan je dit in de meeste gevallen voorkomen. 

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *