De mobiele telefoon is er voor alle leeftijden

De mobiele telefoon is er voor alle leeftijden

Een mobiele telefoon, er zijn maar weinig mensen die er geen hebben. Het maakt niet uit hoe oud je bent, van jong tot oud, bijna iedereen is tegenwoordig voorzien van een mobiel.

Als er iets bijzonders gebeurt, zie je mensen vaak als eerste hun mobiel erbij pakken. Selfie’s maken, iets posten op social media, de laatste nieuwsberichten bekijken of een berichtje sturen via Whatsapp. Iedereen lijkt het te doen. Zo vaak, dat het ten koste gaat van de goede manieren en de echte face-to-face gesprekken.

Bellen kan natuurlijk ook nog steeds, maar is allang niet meer de belangrijkste functie.

Veilig

senioren telefoon
senioren gsm

Behalve dat je je met een mobiele telefoon overal en altijd kan vermaken, geeft het hebben van een mobiele telefoon natuurlijk ook een gevoel van veiligheid. Je hebt het gevoel dat je altijd iemand kan bereiken als dat nodig is. Ouders kunnen hun kinderen bereiken en andersom. Maar helaas bij ouderen, voor wie het net zo handig, veilig en fijn zou zijn, blijft het gebruik van de mobiele telefoon vaak wat achter. Een speciale senioren gsm, een eenvoudig te bedienen mobiel, zou hier een oplossing zijn.

Leeftijd eerste mobiel

Ouders zullen voor kinderen waarschijnlijk een andere telefoon kiezen dan ze voor zichzelf zouden doen. Volgens dit artikel in de Independent heeft onderzoek uitgewezen dat één op de vier kinderen in Groot-Brittanië onder de zes al een mobiele telefoon heeft. Ondanks het feit dat ouders elf jaar de meest geschikte leeftijd vinden om voor hun kind een eerste mobiele telefoon aan te schaffen. Een mobiele telefoon voor ouderen kan in sommige gevallen ook geschikt zijn als eerste telefoon voor hele jonge kinderen.

Wat doen mensen met hun mobiele telefoon?

Mensen van verschillende leeftijden lijken hun mobiel wel voor andere doeleinden te gebruiken. Zo spelen kinderen onder de 12 het meeste spelletjes, gebruikt de groep van 12-18 jaar de mobiele telefoon vooral om te communiceren via Whatsapp, om YouTube filmpjes te bekijken en te posten op Facebook en Instagram. Bij de jongsten is ook Snapchat een populair medium. Dat appen neemt volgens een onderzoek uitgevoerd door Ruigrok Netpanels af naarmate men ouder wordt. Millenials kopen het meeste online. Bij de groep Babyboomers is Facebook ook heel populair.

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *