8 Tips om te verhuizen zonder stress

8 Tips om te verhuizen zonder stress

Verhuizen is spannend en het vooruitzicht om in een nieuw huis te gaan wonen is vaak iets waar je al langer naar uitkijkt. Het uitzoeken en inpakken van je spullen is waarschijnlijk geen klus waar je naar uitkijkt.

Hoe meer spullen je hebt, hoe meer werk het is en des te eerder zal je het idee hebben dat het boven je hoofd groeit. Hier een aantal tips die je helpen voorkomen dat de stress oploopt en dat je het even niet meer ziet zitten.

1. Houd een grote opruiming

Begin hier aan zo snel je weet dat je gaat verhuizen. Ga ruimte voor ruimte bekijken welke spullen er staan en wat er allemaal weg kan. Zet alles wat je weg wilt doen, weg wilt geven of weg wilt gooien apart. Vergeet ook de tuin of je balkon niet en de berging, zolder of garage.

2. Verzamel dozen en inpakmateriaal

Hierbij maakt het wel uit of je de verhuizing uitbesteedt aan een verhuisbedrijf of dat je een busje huurt en de verhuizing zelf regelt. In het eerste geval krijg je meestal dozen en inpakmateriaal van het verhuisbedrijf. Bij Kortpack kan je allerlei verpakkingsmateriaal, dozen, tape, etiketten en vulmateriaal kopen.

3. Waar begin je met inpakken?

Al maanden voordat je gaat verhuizen kan je de spullen die je op zolder bewaart of in je berging gaan inpakken. Dat zijn vaak spullen die je nooit of zelden gebruikt. Hetzelfde geldt voor wintersport spullen, kampeerspullen, tuinspullen, kerstspullen en sportuitrusting. Boeken en andere verzamelingen, schilderijen, vazen en decoratie spullen kan je ook al heel snel inpakken.

4. Slim inpakken

Als je gaat inpakken heb je heel veel dozen nodig, bij voorkeur van verschillende grootte.

  • Hele grote dozen zijn handig voor donzen, dekens, kussen en andere grote niet te zware spullen.
  • Neem niet te grote dozen voor zware spullen zoals boeken. Doe je boeken en andere zware spullen in kleinere dozen zodat ze makkelijker te dragen zijn en de bodem er niet uitvalt.
  • Sorteer je kleine spullen in kleine doosjes. Die kleine doosjes kan je weer samen in een grote doos doen.
  • Gebruik koffers en tassen om je kleding en schoenen in te pakken.

5. Etiketten

Nog belangrijker dan het inpakken in de dozen, is het labelen van de dozen. Schrijf er precies op wat er in een doos zit en in welke ruimte je deze doos wilt hebben.

6. Prioriteit?

Er zijn spullen die je sneller nodig hebt dan andere. Spullen die je snel nodig hebt zijn bijvoorbeeld:

  • toiletspullen
  • kleding
  • spullen om koffie en thee te maken
  • gereedschap om kasten en meubels in elkaar te zetten
  • schoonmaakspullen
  • beddengoed
  • bekers, borden en bestek
  • medicijnen
  • spullen voor je huisdieren

Spullen die je pas later weer nodig hebt, zijn keukenapparatuur, boeken, decoratiespullen,

Geef dozen met spullen die een hoge prioriteit hebben een speciale kleur sticker of label de dozen met een nummer.

7. Maak foto’s

Maak foto’s van de aangesloten snoeren en stekkers van computers, printers, tv-boxen en andere elektrische apparaten. Dat kan je een hoop tijd schelen bij het aansluiten.

8. Kleine kinderen en huisdieren

Inpakken, sjouwen, verhuizen en uitpakken is al vermoeiend genoeg zonder dat kleine kinderen of huisdieren in de weg lopen. Regel op de dagen rond de verhuizing een oppas, opvang of laat ze ergens logeren.

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *