rubriek.nl | contact | adverteren | disclaimer |    

muur decoreren met sjabloonDECOREREN MET SJABLONEN

Met sjablonen, die in allerlei motieven maten en soorten te verkrijgen zijn kun naar eigen inzicht decoraties op wanden en meubels aanbrengen.

 

Voor de kinderkamer zijn ook allerlei leuke sjablonen te krijgen van populaire (strip)figuren, dieren enz. De benodigdheden zijn te krijgen in doehetzelf/hobby en verfspeciaalzaken. Je kunt ook zelf je eigen sjablonen maken en die snijden of knippen uit karton. Met de handjes op de muur is wel de meest eenvoudige vorm.

 

Sjablonen

De sjablonen bevestig je met tape op de te behandelen muur of het voorwerp. Er zijn tegenwoordig ook zelfklevende vinyl sjablonen. Daarna breng je met een roller of kwast verf aan in de uitsparingen van het sjabloon. Je kunt hiermee allerlei variaties bedenken.

Maar dit effect kan ook gebruikt worden over een hele muur en verticaal zoals hier te zien is op een rode muur met een bamboe. De mogelijkheden met vormen en kleuren zijn eindeloos en helemaal aan te passen naar eigen smaak, stijl en ruimte.

 

Relief Sjabloon

Door middel van een sjabloon dat enkele millimeters dik is kan je met behulp van een opvulpasta decoraties met reliëf aanbrengen.

 

Je kunt een horizontale rand maken, halverwege de muur of boven aan. Maar je kunt ook een aantal vierkanten in een bepaald motief aanbrengen. Zoals bijvoorbeeld een dierenprint. Zorg wel dat de sjablonen en lijnen recht op de muur komen, meet het precies af en zet met potlood streepjes

 

Je bevestigt met tape het sjabloon op de muur of voorwerp en vult met behulp van een plamuurmes de uitsparingen met opvulpasta op. Deze schilder je als ze droog zijn eerst in de kleur van de muur en als je wilt later met behulp van het sjabloon in een andere kleur.

 

Deze techniek is niet moeilijk en ook als er iets mis gaat is er makkelijk overheen te schilderen of te verhelpen. De soort verf die gebruikt wordt hangt af van de ondergrond, maar het meest gebruikt zijn muurverf, acrylverf en alkydverf.

 

* voorbeelden zijn van Wallconcept


 

moodboard gebruiken

doe het zelf

decoreren met sjablonen

zelf kaarsen maken

verftechniekenblz 0 van 0
Er zijn op dit moment 0 berichten.

 

 

volg rubriek op facebook volg rubriek op twitter rss feed rubriek
feng shui in de slaapkamer
   

een kleine ruimte groter laten lijken

   

smaragdgroen kleur van 2013

   

zelf kaarsen maken

   

je huis inrichten in 8 stappen

 
   

alle rubrieken

alle onderwerpen wonen

sitemap

nieuwsbrief

prijsvragen

forum

 
Aangepast zoeken
 
 
1.

Lijst met superfoods

2.

Geld besparen

3.

Wat doe je tegen keelpijn?

4.

Hoe kook je een ei?

5.

Trend kapsels

 
 
 

MAKEUP

Eyes Lips Face