Wat kan je beter niet eten als je zwanger bent

Als je zwanger bent, let je natuurlijk extra goed op wat gezond is en wat niet.

Er zijn enkele voedingsmiddelen die je beter niet kunt eten en andere waarbij je beter niet te veel gebruikt.

Natuurlijk wil je ook weten wat je wel gezond is om te eten als je zwanger bent. Maar onderstaande producten eet je beter helemaal niet of met mate.

Rauwe vis en rauw vlees

Rauwe vis en schaaldieren, zoals oesters of verwerkt in sushi.
Rauw vlees (b.v. filé americain, tartaar) of niet goed doorbakken vlees vergroten de kans op besmetting met bacteriën als toxoplasmose en salmonella.

Rauwe eieren

Rauwe eieren verwerkt in verse mayonaise, dressings of toetjes als tiramisu of zelfgemaakt ijs kunnen salmonella besmetting veroorzaken.

Rauwmelkse kazen

Rauwmelkse kazen (b.v. bepaalde brie- en camembert soorten) zijn kazen gemaakt van ongepasteuriseerde melk. Deze kunnen besmetting met de listeria bacterie veroorzaken. De voorverpakte kazen die je in Nederland koopt zijn bijna nooit van rauwe melk gemaakt. Om het zeker te weten kijk je of er op de verpakking ‘au lait cru’ vermeld is. In dat geval laat je ze staan. Bij niet verpakte buitenlandse kazen die je b.v. bij de kaasboer koopt, kan je het even navragen.

 

Er is een geoptimaliseerder versie voor je mobiel (AMP). Open de mobiele versie.

Ook interessant
goed op de foto
Ben je fotogeniek of sta je nooit mooi op de foto?