Bloot in film 50 Tinten Grijs

50 Shades of Grey in de Nederlandse bioscopen. Wat kan je verwachten?

Het succes van de 50 Shades of Grey trilogie was overweldigend. Vele miljoenen boeken werden wereldwijd verkocht. Maar wat was de grote aantrekkingskracht van de boeken? De seks scènes, het verhaal erachter of een combinatie van beide? En wat is er in de film van terug te zien? Want er kwamen wel wat scènes voor in het boek, die makkelijker te schrijven zijn, dan in een film te draaien. Dus, wordt het een beetje een pittige film of wordt het een zoetsappig romantisch verhaal?

Bekende scènes weggelaten

In de officiële trailer is nog niet veel uitgelekt over de echte film. Alleen de filmcrew heeft de hele film van tevoren gezien. Maar de regisseur en hoofdrolspelers hebben wel iets losgelaten. Zo is bekend geworden, dat de veelbesproken tampon scène niet te zien zal zijn in de film. Ook zal je Christian in de film bescherming om zien doen, wat in het boek wel regelmatig beschreven wordt. Dus als je verwacht veel heftige scènes uit het boek op het witte doek terug te zien, dan kan je wel eens teleurgesteld worden. De regisseur heeft toegegeven het boek zo aangepast te hebben, dat het voor een groter publiek beschikbaar wordt.

Bloot

Op geen enkel moment in de film zal Christian (Jamie Dornan) helemaal bloot te zien zijn. In het contract dat hij tekende was dat al uitgesloten. Zo vertelde hij het blad GQ dat zijn intieme delen tijdens het filmen van seks scènes werden opgeborgen in een vleeskleurig zakje, om te voorkomen dat er iets te veel te zien zou zijn. Heftige handelingen zullen niet te zien zijn in de film, die in Nederland geschikt is voor 16 jaar en ouder. Dat soort scènes zijn natuurlijk onmogelijk in een film te realiseren zonder dat de film als onbehoorlijk zou worden gezien.

sha2

Liefdesverhaal

Het lijkt er dus op dat in de film 50 Shades of Grey vooral een liefdesverhaal wordt verteld. Toch zouden 20 van de 100 minuten die de film duurt, om pikante of erotische scènes gaan. En dat is natuurlijk maar een fractie van het aantal in het boek. E.L James, de schrijfster, leek in eerste instantie wat ontevreden over het aantal scènes, maar zegt nu dat er genoeg is om te zien. Voor een Hollywoodfilm zou het zelfs extreem te noemen zijn.

Nog twee films

Als deze eerste film geen totale flop wordt, zullen er nog twee film volgen. En zoals het er nu uitziet gaat dat zeker gebeuren. Tot nu lijkt de voorverkoop van de film alle records te breken. Volgens Universal zijn er al 2,75 miljoen kaarten verkocht in de voorverkoop. En de Ladies Nights in de Nederlandse bioscopen zijn al bijna uitverkocht.

[bol_product_links block_id=”bol_54d10f5aa6ee3_selected-products” products=”9200000036296025,1004004013265672″ name=”50 t” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Foto’s: Universal Pictures

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *