Share |

Aangepast zoeken
 

algemeen

alle onderwerpen

alle rubrieken

forum

nieuwsbrief

rss

prijsvragen

veel gelezen

1.

bijzondere reizen

2.

dagje uit

3.

tips kindervakanties

4.

weekendje weg

5.

jongerenreizen

bestsellers reisboeken

 

 

Park Kempervennen LAST MINUTES!

 

 

Tips voor vakanties met kinderen

Als je op vakantie gaan met kinderen speciaal met babies en peuters, hou dan rekening met de volgende tips voor een prettige vakantie voor allemaal.

 

 

Kies een kindvriendelijke bestemming

Vaak kunnen de ouders niet wachten om pretparken en andere drukke toeristische plekken met hun kleine kinderen te bezoeken. Een beter idee zou zijn om naar een rustig vakantiepark te gaan gelegen aan een meer of zee, dat is ingericht op kleine kinderen. Kies een bestemming die niet overvol is, niet te heet is, voldoende schaduwplaatsen heeft, en waar je niet te lange afstanden hoeft af te leggen voor je bij bronnen voor vermaak aankomt.

Door te veel nieuwe indrukken en drukte om zich heen kunnen kinderen chagerijnig en moe worden.

Hopelijk is je kind of zijn je kinderen al enigszins gewend aan uitstapjes in de auto. Probeer zelf opgewekt en enthousiast te zijn, dit zal overkomen bij je kinderen, die zo ook het plezier zullen aanvoelen. Zijn ze al iets ouder, leg ze dan uit waar jullie naar toe gaan, wat er voor leuke dingen te doen zijn. Hierdoor zal zich er dan op kunnen verheugen.

 

Volle dagen

Maak geen dagen vol activiteiten. Kinderen houden ervan de dingen op hun eigen tempo te bekijken. Vermaken ze zich ergens, laat ze dan op hun gemak rondkijken en race niet van het één naar het ander omdat het nu eenmaal op het programma staat. Je kunt ook 1 activiteit per dag plannen, je kunt dan altijd beslissen of er nog tijd en energie over is voor een volgende. Kinderen vinden het vaak ook heel leuk om een dagje bij het huisje, hotel of op de camping te blijven.


Goed voorbereid

Meestal maak je op je vakantie veel ritjes, bezoek je terrasjes en restaurantjes, speeltuinen enz. Dit zijn niet de ideale plaatsen voor kleine kinderen, dus bedenk je goed wat je meeneemt. Zorg dat je standaard een rugzak met spulletjes bij je hebt. Vul die met spelletjes, boekjes en favoriete tussendoortjes en extra drinken. Vergeet ook niet een tas met buitenspeelgoed in de auto te hebben, met een bal en emmertje en schepje enz. zodat je onderweg bij een speelveld of park ook kan stoppen en pauzeren.

 

Noodstops

Door al het onregelmatige drinken en tussendoortjes zal het ook verschoont of naar het toilet moeten. Probeer hier rekening mee te houden, en op geschikte momenten ruimschoots de gelegenheid te geven, anders loop je de kans dat ze op de meest ongelegen momenten moeten.

 

Veilig

Neem een kleine EHBO doos mee voor kleine ongelukjes.

Als je in een vakantiehuisje of hotel verblijft, zoek dan eerst goed de ruimtes af of er niets is wat een baby of peuter kan inslikken of waar hij/zijn zich aan kan bezeren. Kijk of stopcontacten beveiligd zijn, kookplaten beschermd, enz.

Zorg voor bescherming in de zon, zonnebrand met een hoge beschermingsfactor en een zonnehoed of pet, ga je vaak naar het strand, dan is een parasol misschien geen overbodige luxe.

Trek je kind felle kleuren aan, mocht hij of zij in de massa verdwijnen, zul je hem/haar eerder ontdekken.

Zorg voor goede autostoeltjes, die goed afgestemd zijn op de leeftijd van je kind.

 

meer lezen

 

Grote luisterboek voor op de achterbankGrote luisterboek voor op de achterbank
-

2 CD-luisterboek boordevol liedjes, verhaaltjes, rijmpjes en versjes: met o.a. Guus Kuijer, Rijmpjes en versjes gezongen door Karin Bloemen, Annie M.G. Schmidt, Astrid Lindgren (Pippi Langkous), Job Schuring's Kareltje en Sjonnie, grimmige sprookjes van Roald Dahl, Beatrix Potter, Jubelientje, Paul Biegel en Winnie de Poeh. En met zojuist verschenen nieuwe liedjes van nijntje en verhalen van Eric Carle.

 

lees ook

 

tips voor een vakantie met kinderen

tips voor lange autoritten met kinderen

dagje uit

dichtbij

jongerenreizen

weekendje weg

Tips, opmerkingen, commentaar of iets toe te voegen?

blz 0 van 0
Klik hier om een bericht toe te voegen
Er zijn op dit moment 0 berichten.