Share |

Aangepast zoeken
 

algemeen

alle onderwerpen

alle rubrieken

forum

nieuwsbrief

rss

prijsvragen

veel gelezen

1.

bijzondere reizen

2.

dagje uit

3.

tips kindervakanties

4.

weekendje weg

5.

jongerenreizen

bestsellers reisboeken

 

 

Park Kempervennen LAST MINUTES!

 

 

waar spookt het?

Brengt het gewone door-de- weekse leven je niet genoeg spanning, bezoek dan in je vakantie eens een mysterieuze bestemming waarvan men zegt dat het er spookt, die behekst is of met andere geestachtige problemen te maken heeft.

 

Voor diegenen met een sterk en groot hart en een grote mond, een paar ideeën voor een spookachtige vakantiebestemming.

 

Bermuda Driehoek

Vanouds één van de meest tot de verbeelding sprekende plaatsen. Gelegen in de driehoek Zuid-Florida - Bermuda - Puerto Rico, en dankt zijn spookachtige imago aan het waterige graf voor ontelbare reizigers. Onduidelijk is hoe deze reizigers verdwenen. De verhalen gaan van gevangen genomen door buitenaardse wezens tot een energieveld dat alles opslokt wat in de nabijheid ervan komt. Voel je ervoor zelf eens te onderzoeken wat er loos is, dan kun je moeite hebben een schip of vliegtuig te vinden dat je er brengt, want velen weigeren die route te bevaren/bevliegen.

 

Glamis Castle - Schotland

Glamis Castle is gebouwd in de veertiende eeuw kent een lange historie en een veelheid aan spookverhalen. Er gaan verhalen dat King Malcolm er vermoord is, Lady Janet Douglas is er verbrand als heks op de brandstapel in 1540. Verder zou zich een geheime kamer in het kasteel bevinden waar de edelen kaartspelen met de duivel in eigen persoon. Kortom, het is er niet pluis. Schotland telt menig kasteel met spookachtige geschiedenissen, en ben je toch in de buurt vergeet dan niet het Monster van Loch Ness te bezoeken.

Meer kastelen in Schotland.

 

Roemenië - volg het pad van Dracula

Sighisoara, het geboortedorp van Dracula en tevens een sprookjesachtig Middeleeuws stadje is, is zeker een bezoekje waard. Bekijk het klooster in Snagov waar het hoofd van Dracula begraven is en Bran Castle, het kasteel waar Dracula volgens de verhalen woonde.

Meer info.

 

Venetië

Waar de gebouwen dateren uit het jaar 1000. Volgens de legende ontmoette Desdemona de Moor Othello in Venetië op een feest. Maak een avondwandeling door de nauwe steegjes en straten van Venetië en probeer te ontdekken wat zich afspeelt achter de eeuwenoude, rottende facades van de huizen. Vergeet de Brug der Zuchten niet, die eens het paleis met de gevangenis verbond, waar het gekraak, gekreun en gezucht goed te horen is.

 

Avalon

Glastonbury, is gelegen op een voormalig eiland in de moerassen van Sommerset: Avalon. Het is daarom niet verwonderlijk dat Galveston rijk is aan vele mythen en legenden van o.a. King Arthur. Het is bovendien al eeuwen een toevluchtsoord voor mensen die zich interesseren in het occulte en mystieke. Het ligt bovendien in de driehoek Stonehenge-Avebury- Glastonbury.

 

meer lezen

 

Spaanse spokenSpaanse spoken
Tremlett, G.

Reizen door het verborgen verleden van een land Spanjaarden staan erom bekend tot de meest welbespraakte volkeren van Europa te behoren. Waarom wordt er dan over de verschrikkingen van de Spaanse Burgeroorlog gezwegen? Met de ontdekking van massagraven met slachtoff ers van Franco's doodseskaders, zestig jaar na het einde van de Burgeroorlog, is eindelijk 'het pact van het vergeten' verbroken.

lees ook

 

bijzondere reizen

extreem weer

goud zoeken

historische reizen

spookplaatsen

Tips, opmerkingen, commentaar of iets toe te voegen?

blz 0 van 0
Klik hier om een bericht toe te voegen
Er zijn op dit moment 0 berichten.