Share |

Aangepast zoeken
 

algemeen

alle onderwerpen

alle rubrieken

forum

nieuwsbrief

rss

prijsvragen

veel gelezen

1.

bijzondere reizen

2.

dagje uit

3.

tips kindervakanties

4.

weekendje weg

5.

jongerenreizen

bestsellers reisboeken

 

 

Park Kempervennen LAST MINUTES!

 

 

vakantie in extreem weer

Het is zeker iets anders dan een vakantie naar de zon. Niet iedereen zal er iets voor voelen om zijn vakantie door te brengen met het opsporen van grootse stormen, windhozen, en orkanen. Maar vind je survival, raften en skydiven allemaal wat saai, kun je dit eens proberen.

 

Of je nu naar zomerzandstormen zoek of donderende zomerstormen, de ervaring om deze uitspattingen van de natuur van dichtbij mee te maken is een echt avontuur dat je lang zal bijblijven. Het vereist natuurlijk wel de nodige kennis en voorbereiding om een tornade te zoeken en je in het centrum van een wervelstorm te begeven.

Deze extreme stormen lijken zich ook nog bij voorkeur af te spelen in afgelegen, ongeciviliseerde gebieden. Bestudeer dus liever vooraf de geografische bijzonderheden en eenmaal ter plaatse, vraag je informatie aan de plaatselijke weerkenners. Dit soort tripjes zijn niet zonder gevaar.

 

Hier wat tips waar je grote kans loopt te slagen als je op zoek bent naar extreme weersomstandigheden:


Big Bend National Park, West Texas, Noord-Amerika

Een van de meest afgelegen gebieden in Noord Amerika dat zich kenmerkt door zowel extreem hoge en lage temperaturen en vooral in de lente wordt geteisterd door zware voorjaarsstormen.

meer info

 

Orkanen op de Maagdeneilanden

De Spaanse Maagdeneilanden
Culebra en Vieques liggen enkele kilometers voor de kust van Puerto Rico, en waren oude piraten toevluchtsoorden. Orkanen komen hier regelmatig voor, speciaal in het najaar.

meer info

 

Moessons in Zuid-India

Een regelmatig terugkerend weerfenomeen, zowel in de zomer als de winter, hoewel de zomermoessons de hevigste zijn.

meer info

 

Rocky Mountain National Park

Dit Park staat bekend om zijn ruige natuur. Het weer is hier zeer onvoorspelbaar. In enkele minuten kan een zonnige dag omslaan in een hevige storm. Als je voor extreem weer komt dan kun je hier allerlei stormen meemaken, van sneeuwstormen in de winter tot hevige lentestormen.

meer info

 

Bezoek ook de site van de actuele informatie over orkanen en de orkaanmonitor
en de site van de Hurrican Hunters

meer lezen

 

Focus / WeerFocus / Weer
Reynolds, Ross

Het weer beïnvloedt ons allemaal, of het nu gaat om het opsteken van een paraplu of om een vliegtuig dat zijn koers aanpast om een storm te ontwijken. Niet alleen het weer van vandaag gaat ons aan: de uitdaging van klimaatverandering zal nu en in de toekomst grote impact hebben. FOCUS Weer beschrijft hoe je het weer kunt observeren en voorspellen en geeft uitleg over meteorologische technologie.
 

lees ook

 

bijzondere reizen

extreem weer

goud zoeken

historische reizen

spookplaatsen

Tips, opmerkingen, commentaar of iets toe te voegen?

blz 0 van 0
Klik hier om een bericht toe te voegen
Er zijn op dit moment 0 berichten.