Share |

Aangepast zoeken
 

algemeen

alle onderwerpen

alle rubrieken

forum

nieuwsbrief

rss

prijsvragen

veel gelezen

1.

bijzondere reizen

2.

dagje uit

3.

tips kindervakanties

4.

weekendje weg

5.

jongerenreizen

bestsellers reisboeken

 

 

Park Kempervennen LAST MINUTES!

 

 

dijon, even hot als haar mosterd

We weten allemaal waar Abraham de mosterd haalt in Frankrijk: in de stad Dijon. De hoofdstad van de Bourgogne wordt vaak alleen doorkruist op weg naar het zonnige zuiden van Frankrijk!

 

 

Dommage! De stad is namelijk even hot als haar mosterd! Paris, eat your heart out: met de volgende inside information beleef je Dijon als een echte Bourgondiër!

 

Cocktails bij Le Caveau de la Chouette

Voor een jazzy avondje moet je drankjes gaan doen bij Le Caveau de la Chouette. In de weekenden worden er ook intieme concertjes georganiseerd in deze wijnbar in New Yorkse, industriële stijl.
Adres: 39 Rue des Godrans

 

Bourgondisch Dijon
Eten zoals de locals zonder je toerist te voelen? Een menu vol Bourgondische specialiteiten vind je bij restaurant Maison Milliere. De sfeer is bijzonder, want het gebouw stamt uit 1483! Adres: 10 Rue de la Chouette. Ook bij La Mère Folle kan je aanschuiven voor traditionele gerechten, zoals de beroemde ham met peterselie.

Adres: 102 Rue Berbisey

 

Voetjes van de vloer
Parijs staat misschien bekend om de fancy clubs, maar ook in Dijon kan je losgaan op de dansvloer. De club La Vapeur organiseert concerten en feestjes van electro tot rock, check vooraf de agenda om te zien welke muziekstijl op het programma staat.
Adres: 42 Avenue de Stalingrad

 

Lekker struinen op de markt

In Les Halles, ofwel de markthallen, kun je op zaterdagochtend terecht voor antiek, kleding en sieraden. Gustave Eiffel, geboren en getogen in de Bourgogne, ontwierp deze markthallen lang voordat hij zijn naam verbond aan het meest bekende gebouw in Frankrijk.
Adres: Les Halles / Rue Devant les Halles Champeaux

 

Jammie! Smakelijke souvenirs shoppen
Nog leuke souvenirs nodig voor het thuisfront? Bij Maille koop je de bekende mosterd in mooie zandstenen potten. Adres: 32 Rue de la Liberté. Ook is de pain d’épices, een soort ontbijtkoek, een lokale specialiteit. In de chique boetiek Mulot & Petitjean kun je deze heerlijke koek kopen.
Adres: 13 Place Bossuet

 

Meer informatie over Dijon?
Gegevens van hotels en restaurants en andere praktische informatie zijn te vinden op: http://www.bourgondie-toerisme.com

meer lezen

 

De serie Groene Gidsen van Michelin is een beproefde en betrouwbare reisgidsenreeks. Of u nu lekker lang met vakantie gaat of er zomaar even tussenuit trekt, de Groene Gids wijst u de weg naar alle bijzonderheden die uw reisbestemming te bieden heeft, op een boeiende, grondige en praktische manier.
 

lees ook

 

reisbrochures aanvragen

reisgidsen

reistijdschriften

 

 

Tips, opmerkingen, commentaar of iets toe te voegen?

blz 0 van 0
Klik hier om een bericht toe te voegen
Er zijn op dit moment 0 berichten.