trailer 50 tinten grijs

Trailer 50 tinten grijs

Dat de boeken ‘Fifty Shades of Grey’ of ’50 tinten grijs’ verfilmd zouden worden was al langer bekend. Je kunt nu de eerste officiële trailer alvast bekijken.

Over de boeken van E.L. James is heel wat te doen geweest. Veel positieve reacties en misschien nog wel meer negatieve. Maar feit is, dat het het inmiddels één van de meest verkochte boekenseries (90 miljoen boeken wereldwijd) is ooit. Dat zijn er tot nu toe nog wel een stuk minder dan bijvoorbeeld de Harry Potter serie, waarvan er 400 miljoen boeken zijn verkocht. Maar het boek heeft het genre populair gemaakt en veel soortgelijke boeken in het genre Mommy Porn’ zijn gevolgd.

50 shades of grey acteurs50 Shades of Grey eindelijk verfilmd

Dat de boeken ooit verfilmd zouden worden, was al snel duidelijk. De filmrechten werden snel na het succes van de boeken verkocht. Daarna volgde natuurlijk de speculatie over wie de hoofdrollen zouden gaan spelen. Veel bekende namen werden genoemd. Uiteindelijk wordt de mannelijke hoofdrol van Christian Grey, succesvolle zakenman, gespeeld door Jamie Dornan. Hij speelde eerder in films als Marie-Antoinette, Shadows in the Sun en de serie Once Upon a Time.

De vrouwelijke hoofdrol van Anastasia Steele wordt gespeeld door Jakota Johnson. Zij is de dochter van Melanie Griffith en Don Johnson (Miami Vice). Tot nu toe speelde ze rollen in 21 Jump Street en in de serie The Office. Maar de film 50 Shades of Grey zal waarschijnlijk haar grote doorbraak worden.

Valentijn 2015

De film komt uit in de bioscopen rond Valenstijnsdag 2015, namelijk op 12 februari. Je kunt nu alvast de trailer bekijken. In de eerste paar minuten zie je het begin van boek waar Anastasia het bedrijf van Christian Grey binnengaat, om hem te interviewen. De beelden zien er goed uit, hoewel ik me wel een wat minder jongensachtige Christian had voorgesteld.

 

Lees hier meer over het boek

Meer informatie over de film vind je op de officiële website

Er is een geoptimaliseerder versie voor je mobiel (AMP). Open de mobiele versie.

Ook interessant
keukenkastje
Keukenkastje