romantische films

10 beste romantische films van 2018

Romantische films of romcoms zijn niet alleen leuk rond Valentijnsdag. Ook de rest van het jaar gaat zo’n feelgood film er wel in. Dit zijn de 10 leukste films van 2018.

1. Love, Simon

Simon Spier heeft een geheim. Zijn familie, vrienden, klasgenoten, niemand weet dat hij gay is. Als het niet langer lukt om dit geheim te bewaren, moet hij iedereen de waarheid vertellen en in het reine zien te komen met zijn identiteit.

IMDb 7,7

2. The Guernsey Literary Society

Een Britse journaliste raakt gefascineerd door een geheimzinnig genootschap dat tijdens de Duitse bezetting op Guernsey werd opgericht. Ze besluit er een boek over te schrijven. Naar de gelijknamige roman van Annie Barrows.

Met Jessica Brown Findlay, Tom Courtenay, Michiel Huisman 

IMDb 7,4

3. To all the boys I’ve loved before

De geheime liefdesbrieven van een jong meisje worden op onduidelijke wijze verzonden naar vijf jongens op wie ze verliefd is. Dat gooit haar hele leven overhoop. De film is te zien op Netflix.

Met Lana Condor, Noah Centineo, Janel Parrish 

IMDb 7,3

4. Forever my girl

forever my girl

Na bijna 10 jaar weg geweest te zijn, keert een countryzanger terug naar huis en naar zijn geliefde. Een film naar het gelijknamige boek van Heidi Mclaughlin.

Met Alex Roe, Jessica Rothe, Abby Ryder Fortson 

IMDb 6,7

5. Juliet, naked

juliet naked

Annie heeft al 15 jaar een relatie met Duncan, docent filmkunde en een grote van van Tucker Crowe, een muzikant die na zijn album ‘Juliet’ van 25 jaar geleden, in de vergetelheid is geraakt. Annie is ongelukkig in haar relatie en ergert zich aan de obsessie van Duncan voor Tucker Crowe. Uit frustratie kraakt ze op de website Tuckers niet uitgebrachte akoestische liedjes af. Maar dan krijgt ze een email van Tucker Crowe zelf.

Met Chris O’Dowd, Rose Byrne, Kitty O’Beirne

IMDb 6,6

6. Adrift

Tami en Richard ontmoeten elkaar op Tahiti. Ze zijn allebei avontuurlijk. Een bevriend echtpaar biedt Richard 10.000 dollar om hun zeilboot naar San Diego te varen. Samen met Tami neemt hij het aanbod aan. Ze hopen op een romantische reis, maar het wordt al snel een nachtmerrie als ze in een tropische storm terechtkomen.

IMDb 6,6

7. Set it up

set it up

Twee medewerkers van een bedrijf proberen hun bazen aan elkaar te koppelen zodat ze zelf meer vrije tijd krijgen. Het verloopt niet geheel volgens plan. De film is te zien op Netflix.

Met Zoey Deutch, Glen Powell, Lucy Liu

IMDb 6,5

8. Every day

Romantiek en een tikkeltje fantasy. Een meisje wordt verliefd op iemand die elke dag in iemand anders veranderd. Naar het gelijknamige boek van David Levithan. De film is te zien op Netflix.

Met: Angourie Rice, Justice Smith, Debby Ryan

IMDb 6,4

9. Dog days

dog days

Altijd leuk een film met honden en een beetje romantiek. Een groep mensen in Los Angeles komt met elkaar in contact door hun honden.

Met Vanessa Hudgins, Eva Longoria, Adam Pally en Nina Dobrev.

IMDb 6,1

10. Book Club

film book club

Het leven van een groep oudere dames verandert voorgoed na het lezen van het boek Vijftig tinten grijs.

Met Diane Keaton, Jane Fonda en Candice Bergen.

IMDb 6,1