yoga zonder les

Yoga zonder les

Jaren geleden heb ik een tijdje yogalessen gevolgd. Als je dat doet, kom je er snel achter of het iets voor je is of niet.

yogazbSinds die tijd heb ik regelmatig ook thuis oefeningen gedaan. Ik kan me voorstellen dat als  je een heel relaxed iemand van jezelf bent, dat yoga je dan minder snel aanspreekt. Maar als je iemand bent die snel gestrest is en je spieren aanspant of slecht slaapt, dan kan yoga goede dingen voor je doen. Je merkt al snel of het iets voor je is.

Thuis oefenen

Als je een paar lessen hebt gevolgd of nog steeds volgt en je hebt ervaren hoe prettig en ontspannen je je daarna voelt, dan wil je waarschijnlijk vaker yoga-oefeningen doen. Maar welke oefeningen doe je dan? En in welke volgorde? Dan is een boek als ‘Yoga zonder les’ heel handig.

Vijftig series

yogazb2In dit boekvan Emma Silverman vind je ‘Vijftig series voor thuis of waar dan ook’ .  Een serie oefeningen voor alledaagse of bijzondere situaties. Wat denk je bijvoorbeeld van Yoga voor een gebroken hart, voor sombere dagen of als je een boze bui hebt? Of yoga als je een kater hebt, zere voeten, in het vliegtuig zit of op de bus staat te wachten? En yoga voor types die te veel typen (iets voor mij dus). Er is een serie bij die je vanaf je bureaustoel kunt doen.  Alles heel handig met grappige, simpele tekeningetjes uitgelegd. De officiële en Nederlandse namen van de yogahoudingen staan erbij.

Over het boek

Een boek waarvan je meteen als je het ziet denkt: Oh leuk! De series voor verschillende situaties zijn goed en origineel bedacht. De tekeningen zijn grappig maar duidelijk genoeg voor wie een beetje bekend is met de yoga-oefeningen. Precies het goede boek voor als je in the mood bent voor wat yoga-oefeningen thuis.

Emma Silverman

Emma Silverman is yogadocent, auteur en oprichter van de blog ‘The Joy of yoga’. In de vijftien jaar dat zij actief is in de wereld van de yoga heeft ze zich bekwaamd in vele yogadisciplines waaronder Iyengar, Bikram, Ashtanga, Kundalini en zwangerschapsyoga.

  • 208 pagina’s – Spectrum – april 2015

 

[bol_product_links block_id=”bol__selected-products” products=”9200000035988803″ name=”yo” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”000000″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

 

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *