Werkboek Chakra

Werkboek Chakra, zet je chakrasysteem aan het werk.

Een praktische gids over een abstract en spiritueel onderwerp, zoals Anodea Judith zelf zegt. Want hoe leg je uit wat een chakra is?

werkboek chakraIn het boek is de korte uitleg als volgt: “Chakra’s zijn centra van activiteit met behulp waarvan levensenergieën worden waargenomen, geassimileerd en overgedragen.” In het boek wordt dit nog verder uitgelegd. Het woord ‘chakra’ komt uit het Sanskriet en betekent wiel of schijf. In je lichaam bevinden zich zeven chakra’s die een kruispunt zijn tussen lichaam en geest.

Werken aan je chakra’s

Na een uitgebreide uitleg van de werking en kenmerken van de zeven hoofdchakra’s, worden alle chakra’s afzonderlijk behandeld in deel twee van het boek. Iedere chakra bespreking begint met een openingsmeditatie. Daarna volgt een uitgebreide lijst van symbolen en kenmerken die bij dat chakra horen. Bijvoorbeeld: welk gevoel, klieren, zintuigen, edelstenen, welke kwaaltjes horen bij dit bepaalde chakra. Later volgt dan een serie (yoga)oefeningen om het chakra te stimuleren.

Het grote verband

Als alle chakra’s behandeld zijn volgt deel drie over het grote verband. Hoe staan de chakra’s in wisselwerking met elkaar. Je kunt een vragenlijst invullen om er achter te komen of je chakra’s met elkaar in evenwicht zijn, wat je sterke en zwakke punten zijn. Aan de hand van de resultaten kun je er achter komen of je blokkades in een chakra hebt. Ook interessant is het hoofdstuk over chakra’s en relaties. Elk chakra reageert op het patroon van de energie van een ander. Dat geldt ook als het een vluchtige ontmoeting is. In het hoofdstuk chakra’s en evolutie gaat het over de ontwikkeling. Op welk niveau bevind je je nu en waar wil je naar toe. Ook wordt aandacht besteed aan de chakra-ontwikkeling bij kinderen. Wat is belangrijk op welke leeftijd en hoe speel je daar op in. Het boek sluit af met een kort hoofdstuk over chakra’s en magie waarin rituelen aan bod komen.

Over het boek

Een uitgebreid boek over een interessant onderwerp, met duidelijke uitleg. Het boek leest prettig. De combinatie van informatie en praktische oefeningen maakt het een prima werkboek voor iedereen die meer van chakra’s wil weten en zich verder in dit onderwerp wil verdiepen.  En, je kunt meteen aan de slag gaan om het functioneren van je lichaam en geest te verbeteren, op weer eens een heel andere manier.

Anodea Judith

Het Werkboek Chakra is geschreven door Anodea Judith. Ze heeft een graad in de klinische psychologie en ze volgde opleidingen in onder andere bio-energetica, psychotherapie, traumaverwerking, yogatherapie, acupressuur en sjamanisme. Ze schreef zes boeken over het chakrasysteem.

[bol_product_links block_id=”bol__selected-products” products=”9200000035888875″ name=”wb” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”000000″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

  1. Ja met chakras werken werkt beter dan een psycholoog , als het mogelijk is zou ik graag de yoga oefeningen, die bij de chakras horen, gepubliceerd willen zien? Het boek koon vindt ik zonde, omdat ik alle verdere informatie over chakras al heb. Bedankt voor dit artikel.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *