maand horoscoop Steenbok 2019

Jaarhoroscoop Steenbok 2019

Als je geboren bent tussen 21 december en 19 januari dan is je sterrenbeeld Steenbok.

Algemeen

Vorig jaar is de planeet Saturnus jouw teken Steenbok binnen gegaan en daar blijft hij het hele jaar 2019. Saturnus is de planeet die heerst over jouw teken en is daar dus helemaal op zijn plaats. Het betekent wel dat de typische eigenschappen van de Steenbok alleen maar versterkt worden. In positieve zin zijn dat geduld, doorzettingsvermogen en verantwoordelijkheidsgevoel, in negatieve zin pessimisme en zichzelf te serieus nemen. Met Jupiter in je 12e huis van spiritualiteit lijkt de nuchtere Steenbok zich heel voorzichtig wat meer te gaan verdiepen in spirituele onderwerpen.

Steenbok en de liefde in 2019

Het 7e huis van liefde en relaties wordt dit jaar alleen bezocht door korte termijnplaneten. De invloed daarvan duurt slechts kort en laten geen sterke invloed zien. Vaak betekent het, dat er wat liefde en relaties betreft geen grote veranderingen zullen plaatsvinden en dat je vrij tevreden bent met de situatie zoals die is. Steenbokken die getrouwd zijn blijven getrouwd, Steenbokken die daten, blijven daten. Bovendien bevindt Saturnus zich zoals gezegd in jouw teken, wat de typische Steenbok kenmerken versterkt en dat maakt je minder benaderbaar.

Je stelt je dit jaar heel onafhankelijk op. Je hebt sterk het idee dat alleen jij zelf voor je eigen geluk kan en moet zorgen. Omdat je 1ste huis van zelf, lichaam en ego een sterk huis is dit jaar, is persoonlijke ontwikkeling belangrijk voor je. Je werkt aan je uiterlijk, je voorkomen, je persoonlijkheid en aan je emotionele welzijn. Omdat je vooral op jezelf gericht bent, lijkt er minder ruimte en aandacht voor de liefde of de partner.

Steenbok en werk & carrière

De planeten laten zien dat je werk en carrière vrij stabiel zijn dit jaar. De meeste lange termijn planeten bevinden zich in de onderste helft van je horoscoop. Dat betekent dat je werk en carrière ondergeschikt zijn en niet de belangrijkste plaats innemen in je leven. 

 Je bent altijd vrij ambitieus en dat blijft ook dit jaar zo. Je doet wat je moet doen en je doet dat met het nodige zelfvertrouwen en tot tevredenheid. 

Financiën

Financieel heeft de Steenbok weinig te klagen. Geld is altijd een belangrijk onderwerp voor Steenbokken. In maart 2019 gaat Uranus je 5e huis binnen van plezier, kinderen en gezelligheid in het teken Stier. Dat maakt je wat behoudender en voorzichtiger met uitgaven. Je bent nog steeds voorzichtig met geld maar je geeft het wel graag uit aan je kinderen en aan pleziertjes zoals uitgaan of uit eten gaan. Verder doe je vooral slimme en verstandige dingen met je geld. 

Gezondheid

Je gezondheid en energie lijken goed in 2019. Lange termijn planeten maken gunstige combinaties of laten je met rust. En Saturnus in jouw eigen teken is voor jou alleen maar goed nieuws. Het is iets dat je sterker maakt. Een punt van aandacht is je drukke werk en je sociale leven. Je kan jezelf daarbij makkelijk voorbij lopen. De kunst is wat dat betreft om jezelf te matigen en om de balans te vinden. 

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *