Voor de Weegschaal wordt 2016 een jaar met twee gezichten. Het brengt aan de ene kant wat gedoe maar het brengt ook veel goede dingen.

Het hele jaar bevindt Saturnus zich in je 3e huis. Een huis dat heeft te maken met de geest en met communicatie. Het is daarom een uitstekende tijd om je op een nieuwe studie te storten, een boek te schrijven, een nieuwe taal te leren of om te gaan schaken. Het zijn maar een paar voorbeelden. Je kunt je prima concentreren. En voel je je af en toe wat zwaar op de hand, bedenk dan dat dat de invloed van Saturnus is.

Relaties zijn belangrijk voor je dit jaar. Je zult moeite doen om bestaande relaties te versterken, maar wel op een nieuwe basis. Voor het zover is zul je wel wat onrustige perioden doormaken en besluiten moeten nemen die je misschien al langere tijd hebt uitgesteld.

Op je werk kan je ook wat donkere tijden doormaken in het begin van het nieuwe jaar. Maar snel zoek je naar oplossingen om je werk aangenamer en misschien wel meer winstgevend te maken.

Vanaf september zal je situatie aanzienlijk verbeteren op alle gebieden. Op 9 september gaat Jupiter het teken Weegschaal binnen. Dat brengt meer energie en zelfvertrouwen en zet een positieve flow in.

Liefde & relaties

Net als vorige jaren, heeft de Weegschaal nog steeds te maken met Uranus in je huis van relaties. Uranus houdt van vrijheid en vernieuwing en heeft een hekel aan sleur. De planeet zal je blijven uitdagen om je leven opnieuw in te richten en kan daarbij onvoorspelbaar zijn. Niet echt iets voor de Weegschaal, die van harmonie en compromissen houdt.

Gelukkig zal Uranus in 2016 en 2017 een gunstige stand maken met Saturnus. Dat zorgt tenminste voor wat orde en logica in je leven en je relaties. Onder deze stand zullen veranderingen over het algemeen wat meer gestructureerd en voorspelbaar verlopen.

Maar er is dit jaar wel ruimte voor meer avontuur. Mars, de planeet die heerst over je huis van relaties, gaat in tegengestelde richten bewegen van van april tot en met juni 2016. Dat vindt plaats in je huis van communicatie en van financiën. Dat kunnen dan ook onderwerpen zijn die onenigheid of problemen kunnen opleveren in je relatie. Het is beter om tijdens deze periode geen belangrijke beslissingen te nemen over liefde of relaties. Misschien heb je nog niet alle informatie of krijg je later spijt van je besluit.

Over het algemeen wordt 2016 een redelijk goed jaar voor Weegschalen, maar de laatste drie maanden worden pas echt goed. De beste maand is september. Maar ook de tweede helft van februari, de eerste helft van maart en juli en december beloven romantischer te worden dan de andere maanden.

Werk & relaties

2016 Wordt het eerste jaar sinds 2012 dat Saturnus zich niet bemoeit met je werk. Beperkingen, hindernissen en vertragingen horen daarom tot het verleden. Financieel wordt dit jaar ook actief. Je neemt nieuwe initiatieven en beslissingen op geld gebied. Dat komt omdat Mars, de planeet die heerst over de financiën, in tegengestelde richting gaat bewegen in je huis van financiën en het huis van de communicatie. Je zoekt waarschijnlijk naar geschikte en eenvoudige manieren om je geldzaken op orde te krijgen en je pijnigt je hersenen over hoe je je inkomen kan vergroten. Mars kan voor stress zorgen op dit gebied.

Mars doet ook je huis van communicatie aan. Misschien krijg je extra inkomen door dat je schrijft, vertaalt, berekeningen maakt of lezingen geeft. De mogelijkheden zijn onbeperkt. Het kan ook gebeuren dat je voor dit soort werk veel moet reizen, corresponderen, vergaderingen moet bijwonen of onderhandelingen moet voeren.

Samenwerken blijft belangrijk voor de Weegschaal in 2016.  Mars kan ook hier voor wat hobbels in de weg zorgen. En Saturnus geeft de voorkeur aan serieuze en langdurige samenwerkingsverbanden.

Het allerbeste nieuws voor de Weegschaal is dat in september Jupiter, de geluksplaneet het teken Weegschaal binnengaat. Dat belooft een periode van een jaar voor ontwikkeling, succes en welvaart. Tot dan is het gewoon een beetje afzien.

Persoonlijke groei

Lichamelijk gezien is de Weegschaal in vorm dit jaar. Dat zorgt voor meer zelfvertrouwen en je voelt je beter opgewassen tegen de dagelijkse beslommeringen. Je kunt daardoor ook meer genieten van alles dat het leven te bieden heeft. Emotioneel is de Weegschaal bij tijden wat minder stabiel. Vooral in de periode april tot juli. De beste manier om mentaal in vorm te blijven is door voldoende tijd te nemen voor ontspanning. Breng vooral zoveel mogelijk tijd door in de vrije natuur. Dat zal je goed doen.

 

Lees ook de horoscoop voor 2016 voor een ander sterrenbeeld:

RamStierTweelingenKreeftLeeuwMaagdWeegschaalSchorpioenBoogschutterSteenbokWatermanVissen