De Tweelingen, die snel verveeld is en altijd wat ongeduldig wordt dit jaar een stuk huiselijker.

Huis en gezin belangrijke onderwerpen voor de Tweelingen in 2016. Jupiter trekt door je 4e huis, waar ook Mercurius zich in tegengestelde richting beweegt. Dat trekt je focus en energie naar je thuissituatie en familie. Vooral de eerste negen maanden. Deze combinatie van planeten heeft meestal te maken met het verbeteren, comfortabeler, mooier maken of uitbreiden van je woning. Een verhuizing behoort ook tot de mogelijkheden. Maar verwacht niet dat dit soort activiteiten probleemloos verlopen. Jupiter maakt een paar moeizame combinaties met Neptunus en Saturnus, die de boel kunnen vertragen of verstoren.

De eerste negen maanden van 2016 kunnen ook wat problemen opleveren in relaties, vriendschappen en samenwerkingsverbanden. Saturnus zorgt ervoor dat je veeleisender bent, minder flexibel en meer op je strepen staat. Dat neemt je omgeving je niet altijd in dank af en je zult het nodige geduld en aanpassingsvermogen moeten vinden om ruzies, problemen en breuken te voorkomen.

Tot de herfst heeft je werk en carrière ook je aandacht nodig. Vanaf september verbeteren je werkrelaties en je hele werkomgeving aanzienlijk. Tot die tijd is het af en toe een beetje afzien.

Dit jaar is wel een interessant en goed jaar als het gaat om grote groepen met gezamenlijke doelen of interesses.

Liefde & relaties

Gevoelens zijn een dingetje in 2016. Met Saturnus in je huis van relaties, kunnen liefdes en relaties op de proef gesteld worden. Als je al langer in een relatie zit vastgeroest die eigenlijk niet werkt, dan kan het dit jaar weleens afgelopen zijn. Dat is wat Saturnus doet. Saturnus test je relaties en wil je leren wat je verwachtingen zijn in een relatie en wat jij verwacht van een partner en een partner van jou. Saturnus dwingt goedschiks, dan wel kwaadschiks tot volwassen en verantwoordelijke relaties waar je uiteindelijk gelukkiger van wordt.

In september verbetert de situatie als Venus in je huis van de liefde gaat. Samen met Jupiter in je vierde huis, haalt dat de scherpe randjes van Saturnus weg. Relaties worden harmonieuzer en sterker. Als je single bent kan de liefde dan op ieder moment opbloeien. Ook je vruchtbaarheid neemt toe, mocht je kinderen willen. Als je al kinderen hebt, maakt Jupiter je een gelukkige en trotse ouder.

Werk & carrière

Met Neptunus al een paar jaar in je huis van carrière voel je misschien steeds meer de drang om werk te zoeken wat je leuk vindt en waar je passie ligt. Om de goede plek te vinden ga je misschien van baan naar baan, voel je je af en toe verward of weet je niet precies welke richting je moet kiezen. Maar als het je lukt om werk te vinden waar je op je plaats bent, dan zal het succes vanzelf komen en dan kan je ook veel geld verdienen. Het advies is om gedisciplineerd en georganiseerd te werk gaan en haalbare doelen stellen.

Tot september 2016 gaat de planeet Mars een paar keer in tegengestelde richting in je huis van werk. In januari en februari en in juni en juli. Die perioden zijn het meest veeleisend, druk en stressvol voor je. Begin september lijken de zaken op je werk weer wat vlotter te verlopen. Samenwerken gaat beter en de rust keert weer. Geld lijkt geen punt van aandacht. Meestal blijft de situatie dan hetzelfde.

Persoonlijke ontwikkeling

Saturnus eist veel van je dit jaar, zowel lichamelijk als geestelijk. Saturnus vraagt van je dat je 100% inzet voor je werk en je andere verantwoordelijkheden, geen tijd verspilt en je houdt aan je beloften en voornemens. Dat valt in het begin niet mee maar aan het eind van het jaar zul je er dan achter komen dat je een optimistischer mens bent geworden met meer zelfvertrouwen.

 

Lees ook de horoscoop voor 2016 voor een ander sterrenbeeld:

RamStierTweelingenKreeftLeeuwMaagdWeegschaalSchorpioenBoogschutterSteenbokWatermanVissen