De stand van Pluto en Jupiter zorgt ervoor dat je geest dit jaar dit scherper is.

Je bent dit jaar daardoor ondernemender en avontuurlijker en je kan zo maar uit het niets besluiten om een verre reis te maken of iets anders spannends te ondernemen. Maar je hebt ook de neiging om overal wat meer de diepgang in te zoeken, vooral als het om studie, cultuur en spiritualiteit gaat. Passie en creativiteit laaien op. Dat kan komen door de liefde, maar het kan ook zo zijn dat de liefde juist zorgt voor de toename van die passie en creativiteit.

Je werk kan je dit jaar tijdelijk wel eens even frustreren. Het blijft een beetje onzeker en moeilijk tot september 2016, maar de laatste maanden van het jaar keren de kansen snel in je voordeel. Ondanks dat Stieren een uitstekende intuïtie en prima ideeën hebben, die geld in het laatje kunnen brengen, kan geld toch een punt van zorg en ontevredenheid zijn tijdens de eerste 8 maanden van dit nieuwe jaar.

In je relaties zijn er af en toe wat wolkjes voor de zon. Dat geldt zowel voor de liefde als voor vriendschappen. Oude problemen kunnen weer bovenkomen of je kunt dingen ontdekken waarover je teleurgesteld bent of waarover je je zorgen maakt. Je kunt makkelijk verkeerde conclusies trekken waardoor je je uit ongemakkelijke situaties moet zien te redden.

Je gezondheid en energie laten geen bijzonderheden zien. Je lijkt voldoende energie te hebben voor alles dat wilt doen. Als je nog niet aan het sporten bent, is dit het goede moment om wat meer aan beweging te gaan doen. Joggen, dansen, fietsen het maakt niet uit. Het zal je helpen om calorieën te verbranden en om in vorm te blijven.

Liefde & relaties

Jupiter, de geluksplaneet staat in je huis van de liefde vanaf augustus vorig jaar tot september 2016. Dat zorgt ervoor dat Stieren meer open staan voor de liefde en ze worden er romantischer door. Je interesse in seksuele en erotische avontuurtjes neemt toe, net zo als kansen om de liefde te vinden en een relatie te beginnen. Omdat Jupiter een gunstige combinatie maakt met Pluto in je 9e huis, wijst dit op intense ervaringen die je manier van denken beïnvloeden en je een nieuwe kijk op de wereld kunnen bieden. Het kan ook betekenen dat je liefde vindt bij iemand van een andere cultuur of iemand uit een ander land.

Ook al zijn de gevoelens sterk en van grote invloed op je, het betekent niet dat deze periode zonder problemen is. Dat komt door het vierkant dat Jupiter maakt met Saturnus, en wijst op hindernissen en omdat Jupiter recht tegenover Neptunus staat, wat de situatie kan bemoeilijken. Misschien idealiseer je mensen te zeer waardoor je later gefrustreerd of gedesillusioneerd wordt. Vooral de periode tussen juli en oktober, als Mars in tegengestelde richting gaat bewegen in je huis van de liefde, kan roet in het eten gooien. Mars is vol temperament en zorgt voor intense gevoelens, maar ook voor conflicten en jaloezie.

Het jaar 2016 wordt zo te zien een dynamisch jaar waarin de Stier zich niet hoeft te vervelen. Veel passie, liefde en avontuur, maar wel met pieken en dalen. Let dus goed op met wie je omgaat en ga conflicten uit de weg.

Werk & carrière

Met de Zon, die gunstige combinaties maakt met Jupiter en Pluto, begint de Stier het jaar vol vertrouwen en vastbesloten om zijn doelen te bereiken. Je bent heel goed in het uitdrukken van jezelf op artistiek en creatief gebied. Je weet hoe je jezelf moet presenteren.

Met Saturnus, de heerser over je huis van carrière in het 8ste huis, is het waarschijnlijk dat financiën en investeringen belangrijk zijn. Maar het is ook waarschijnlijk dat niet alles van een leien dakje gaat. Je kunt het idee hebben dat je wordt tegengewerkt, dat de zaken traag vorderen of je meer zorgen maken.

De periode dat Mars in tegengestelde richting beweegt kunnen je (werk)relaties je financiën beïnvloeden. In het najaar keert de rust weer. Jupiter, de geluksplaneet gaat op 8 september je huis van werk binnen en blijft daar een heel jaar. Bij die stand neemt de tevredenheid op het werk meestal toe. Je voelt je gewaardeerd en voor mensen die werk zoeken nemen de kansen toe. Je financiële situatie wordt dan ook stabieler.

Persoonlijke ontwikkeling

Met Neptunus in je 9e huis heb je de behoefte om de diepte in te gaan met je gevoelens. Maar je zoekt ook meer diepgang in zaken waar je interesse liggen. Het is daarom een prima tijd om een studie te volgen, je te verdiepen in culturele of spirituele onderwerpen of iets nieuws te leren. Je voelt je over het algemeen goed, zowel geestelijk als lichamelijk en hebt voldoende energie.

 

Lees ook de horoscoop voor 2016 voor een ander sterrenbeeld:

RamStierTweelingenKreeftLeeuwMaagdWeegschaalSchorpioenBoogschutterSteenbokWatermanVissen