Met Jupiter in je 9e huis tot september, zal je dit jaar zowel je geestelijke als lichamelijk je horizon verbreden.

Lichamelijk doordat je reist en contact maakt met mensen die ver weg leven en die je beïnvloeden en je een nieuwe kijk op de dingen geven. Geestelijk omdat je deelneemt aan activiteiten op cultureel, wetenschappelijk of spiritueel gebied.

Je hebt behoefte om je kennis te vergroten over onderwerpen die je interesseren. Je wilt er graag meer van weten, je kennis vergroten, jezelf specialiseren en je kennis delen. Je voelt je ook aangetrokken tot onderwerpen van spirituele of religieuze aard. Houd in dat geval wel de realiteit in het oog en laat je niet meeslepen door charismatische leraren of leiders. Jupiter staat namelijk recht tegenover Neptunus en dat leidt vaak tot misleiding en een toestand waarin je eerder bent geneigd anderen te geloven. Blijf met beide benen op de grond en blijf vooral de verstandige en serieuze Steenbok die je normaal ook bent.

In september gaat Jupiter je huis van carrière binnen. Dat belooft een jaar (tot september 2017) vol succes en vooruitgang te worden met bijbehorende beloning.

Verborgen in het duistere 12e huis staat Saturnus en dat kan op de achtergrond heel sneaky wat ruis veroorzaken. Rijd voorzichtig en onderhoud je auto goed. Neem geen risico’s als je op reis gaat. Vooral in de periode maart tot mei en augustus-september als de invloed van Saturnus wordt versterkt door de aanwezigheid van Mars in je 12e huis in tegengestelde richting.

Saturnus brengt gelukkig niet alleen negativiteit. Het helpt om de kracht van Uranus te stroomlijnen zodat het voor positieve vernieuwing kan zorgen in je woning. Het is daarom een goede periode om je huis opnieuw in te richten of op te knappen, iets aan je tuin te doen of de boel te moderniseren.

Liefde & relaties

Het liefdesleven van de Steenbok laat geen revolutionaire veranderingen zien in 2016. Er kunnen altijd uitzonderingen zijn natuurlijk. Afhankelijk van de planeten in je persoonlijke horoscoop waarbij je je nauwkeurige geboortetijd, -datum en -plaats opgeeft. Maar over het algemeen zal het niet spectaculair zijn.

Bestaande relaties gaan hun gangetje. En als er nieuwe relaties ontstaan, dan is de kans klein deze zulke intense, passievolle gevoelens oproepen dat je leven er compleet door verandert. De Steenbok voelt zich aangetrokken tot personen met wie hij of zij een diepe verbinding voelt en waarbij praktische motieven ook een rol spelen.

Eén van de beste periodes voor single Steenbokken dit jaar, is van april tot half juni als Mercurius in tegengestelde richting beweegt in je huis van liefde en seksualiteit. Mercurius is speels en houdt van nieuwe dingen en van experimenteren. Hoewel de kans niet groot is dat er een serieuze, langdurige relatie uit voortkomt, is dit wel een tijd voor plezier en avontuurtjes.

Ook de eerste drie weken van mei kunnen romantiek brengen als Venus en de Zon energie en vitaliteit brengen als ze door je huis van de liefde trekken.

Steenbokken zijn dit jaar vooral bezig met hun huis en gezin.

Werk & relaties

Wat betreft carrière zitten Steenbokken in 2016 in een opwaartse trend. Jupiter, de geluksplaneet staat bovenaan je horoscoop en dat belooft success en bloei. Die positieve periode duurt tot september en vooral alles wat met studie, hoger onderwijs, wetenschap, cultuur en uitgevers te maken heeft gaat je goed af. Het is de goede tijd om examen te doen, een studie af te ronden, artikelen te publiceren of misschien zelfs een boek.

In september gaat Jupiter je huis van carrière binnen en blijft daar tot oktober 2017. Dit is één van de beste standen uit het oogpunt van zakelijk succes en carrière. Jupiter trekt kansen aan en zorgt ervoor dat de omstandigheden gunstig zijn en dat je in de smaak valt bij je leidinggevenden. Het maakt je enthousiast en geeft je ambitie en lef om projecten aan te pakken die je anders misschien links zou laten liggen. Het brengt vooruitgang en erkenning.

Venus trekt dit jaar twee keer door je eigen teken Steenbok en dat is niet alleen een teken van geluk in de liefde, maar ook een teken van vooruitgang op je werk, omdat Venus heerser is van je huis van carrière.

Dus al met al brengt 2016 de Steenbok succes en als gevolg daarvan ook meer welvaart.

Persoonlijke groei

Voor de Steenbok wordt 2016 een druk jaar, met weinig tijd voor ontspanning. Vooral je werk of studie slokt grote delen van je energie op. Dat kost je niet alleen geestelijk maar ook lichamelijk veel van je reserves. Trek je af en toe terug en breng tijd alleen door op weer op krachten te komen. Dit is een tijd om gevoelens van schuld en oude angsten los te laten en jezelf te ontwikkelen. Je kunt dit jaar de drang voelen om iets aan je lichaam te veranderen. Dat kan zijn door een dieet of door plastische chirurgie bijvoorbeeld.

 

Lees ook de horoscoop voor 2016 voor een ander sterrenbeeld:

RamStierTweelingenKreeftLeeuwMaagdWeegschaalSchorpioenBoogschutterSteenbokWatermanVissen