De Schorpioen profiteert in 2016 van twee langzame planeten.

In de eerste plaats Pluto, die tot 2024 in je huis van mind en communicatie verblijft. Dat is beste een lange tijd en het advies is om gebruik te maken van de positieve voordelen van deze stand en je te ontwikkelen op een gebied van je interesse. Aan de andere kant moet je jezelf beschermen tegen de negatieve invloed die deze stand kan hebben, namelijk negatieve gedachten, nervositeit en de neiging om anderen te manipuleren.

Leer om eerlijk en open te praten met anderen over wat je dwars zit. En leer jezelf technieken aan om te ontspannen en je geestelijk verder te ontwikkelen. Dit jaar is daarom een goed jaar om je aan te sluiten bij een groep of een cursus of opleiding te gaan doen.

De tweede langzame planeet die van invloed is, is Neptunus in je huis van liefde en erotiek. Dit is een romantische stand, maar wel één om bij op je hoede te zijn. Neptunus zorgt vaak voor verwarring. Het belooft veel, maar maakt dat niet altijd waar. En de positie van Jupiter kan de neiging tot illusies versterken. Let dus goed op als je je in een nieuwe relatie stort.

Saturnus heeft het afgelopen najaar je teken verlaten en dat is goed nieuws. Dit jaar bevindt Saturnus zich in het huis van financiën, waardoor je misschien gedwongen wordt om wat meer volwassen met geld om te gaan en orde op zaken te stellen op dit gebied.

Omdat Mars in tegengestelde richting beweegt in jouw teken kun je het gevoel hebben dat je gestrest bent en wat op je tenen moet lopen. Deze situatie duurt tot september 2016.

Liefde & relaties

Met Neptunus in je huis van de liefde, maak je een een tijd mee waarin je zomaar in een sprookjesachtige verliefdheid kunt vallen. Geniet ervan zolang het duurt, maar houd er rekening mee dat dit later kan tegenvallen of dat degene waar je verliefd op bent zich anders voordoet dan hij in werkelijkheid is. Neptunus blijft tot 2024 in deze positie, maar wordt alleen geactiveerd in combinatie met andere belangrijke planeten. En dat is in dit geval Jupiter, de planeet die heerst over je huis van relaties. Jupiter maakt zo’n combinatie tot september 2016.

Mars, de planeet van lust en seksualiteit kan dingen nog even versterken door zijn retrograde beweging in januari-februari en juni-juli. Omdat Mars een energieke en impulsieve planeet is vol passie, kan het best zijn dat jij degene bent die het initiatief neemt in de relatie. Maar Mars is ook brutaal en onvoorzichtig dus probeer je hoofd erbij te houden.

Probeer je financiële besluiten niet te laten beïnvloeden door je gevoelens. Of anders gezegd, houd liefde en geld uit elkaar, want ze gaan op dit moment niet goed samen.

Venus, de planeet van de liefde en heerser van je huis van relaties, laat haar licht schijnen op je liefdesleven in maart en mei, het laatste deel van september en het eerste deel van oktober. Deze periodes kunnen daarom de meest romantische worden van het jaar en zullen veel plezier bezorgen voor lichaam en geest.

Werk & carrière

Saturnus in je huis van financiën vormt een prima combinatie met Uranus in je huis van werk, zowel in 2016 als 2017. Deze stand belooft goede verdiensten als beloning voor je harde werk en inspanning. Je werk lijkt ook beter georganiseerd en efficiënter te worden. De kans is groot dat je nieuwe talenten bij jezelf ontdekt die je verder helpen in je carrière.

Het jaar 2016 begint sterk met Mars die in de periode januari en september heen en weer gaat tussen je huis van werk en je huis van financiën. Mars is energiek en wil dat je initiatieven neemt en belangrijke zaken afhandelt en niets op zijn beloop laat. Aan de andere kant heeft Mars de neiging om overhaast te handelen en om wat roekeloos te zijn.

Saturnus in je huis van financiën, wijst op een periode waarin je enigszins beperkt wordt in je financiële vrijheid. Saturnus wil je de waarde van geld leren. En dat heeft als gevolg dat je je geldzaken beter gaat regelen, meer gaat sparen en verantwoordelijke beslissingen neemt over geldzaken. Saturnus keurt verspilling af, net als geld waar je niet hard voor gewerkt hebt, het nemen van risico’s en het doen van impulsieve uitgaven.

De eerste maanden van 2016 kan je dus de nodige actie verwachten. Er kunnen zich aantrekkelijke financiële aanbiedingen voordoen. Maar als er risico’s aan verbonden zijn, doe je er goed aan om het aanbod af te slaan. Hoe aantrekkelijk het ook lijkt. In de zomer is je financiële situatie wat onvoorspelbaar. Het kan geen kwaad om daarvoor wat geld opzij te leggen.

Wat betreft status, aanzien en populariteit kan je bijna het hele jaar op de steun van Jupiter rekenen. Jupiter zorgt voor kansen, ondersteuning en bescherming op dit gebied. Maar minder waar het om geld gaat.

Persoonlijke groei

Mars en Pluto zijn dit jaar van grote invloed op het leven van de Schorpioen. Dit zijn twee stoere planeten die de Schorpioenen het idee kunnen geven dat ze onoverwinnelijk zijn. Je denkt dat je alles aankan. Je kunt ook best veel hebben, maar je moet het niet overdrijven natuurlijk. De laatste maanden van het jaar verandert dit. Je mentale stemming wordt dan belangrijk voor hoe je je lichamelijk voelt. Dus probeer niet van je pijntjes af te komen door een aspirientje te nemen, maar probeer eens te achterhalen waar die pijn vandaan komt.

 

Lees ook de horoscoop voor 2016 voor een ander sterrenbeeld:

RamStierTweelingenKreeftLeeuwMaagdWeegschaalSchorpioenBoogschutterSteenbokWatermanVissen