Tot september maakt de aanwezigheid van Jupiter in jouw teken Maagd het leven een stukje leuker, optimistischer en voorspoediger.

Je hebt een goede uitstraling en anderen zien je als een uniek, bijzonder en fascinerend persoon. Je barst van de energie en je gaat voor promotie op je werk en meer verdiensten. Maar je wilt dit jaar ook graag reizen en op avontuur gaan. Buitenland en mensen uit het buitenland hebben een bijzondere aantrekkingskracht op je. Je culturele en spirituele horizon verbreedt zich.

Je stemming is opperbest. Je voelt je vol vertrouwen, hebt humor en je brengt graag mensen aan het lachen. Ook lichamelijk voel je je sterk en je bent daardoor actiever dan anders. Je gaat meer wandelen, sporten, enz. Dat heeft ook een positieve uitwerking op je liefdesleven.

In september gaat Jupiter je huis van geld binnen en zal daar een jaar blijven. Je vermogen om je inkomen te vergroten, wordt dan groter. Met Saturnus in je 4e huis van gezin, huis en eigendommen is dit een gebied van aandacht. En ook een gebied waar je misschien meer tijd in moet steken dan je zou willen.

Het jaar ziet er goed uit voor de Maagd, vooral tot september.

Liefde & relaties

Door de aanwezigheid van Jupiter in je eigen teken Maagd, heb je de eerste negen maanden veel energie, en ook seksuele energie. Je bent vol zelfvertrouwen en dat maakt je charmant en wat brutaler dan anders. Gevoelens, relaties en de liefde zijn heel belangrijk voor je en veel gedachten en dingen die je doet hebben met de liefde te maken. Jupiter zorgt voor geluk en zorgt ervoor dat de dingen in jouw voordeel uitpakken. Het voorziet in de juiste omstandigheden waaruit liefde kan voortkomen en geeft je de moed om de eerste stap te zetten. Maagden die al voorzien zijn, zien hun relatie opbloeien. Alles lijkt net even wat relaxter te gaan.

Maar Saturnus, de planeet die heerst over het huis van liefde en erotiek staat het hele jaar in je 4e huis van gezin, familie en huis. Je hebt daardoor meer behoefte om tijd door te brengen met je gezin en aan een vaste relatie, samenwonen of misschien wel trouwen en een eigen gezin te beginnen. En dan is Neptunus er ook nog, een planeet die voor verwarring en onduidelijkheid zorgt. En Mars die in tegengestelde richting beweegt.

Dus ook al ziet het er over het algemeen gunstig uit, er zullen ook momenten zijn van onzekerheid, hindernissen en stress. Vooral in de periode maart-mei en augustus-september. Een goede raad is om goed te communiceren en altijd diplomatiek te blijven. De beste maanden voor romantiek zijn februari en november.

Werk & carrière

Met Jupiter in Maagd is de kans op succes op je werk groter. Jupiter biedt nieuwe kansen, zorgt dat je meer initiatief neemt en versterkt je eigenschappen als organiseren, managen en leiding geven. Je wilt meer en je wilt vooruit.

Jupiter staat je bij tot september om die projecten aan te pakken die je eerder misschien probeerde te vermijden. Vooral zaken die te maken hebben met onderwijs, cultuur, spiritualiteit, sport, recht, buitenlandse zaken, import en export gaan  je goed af. Maar om te slagen heb je een plan of een doel nodig. Ga niet onvoorbereid of impulsief te werk. Zorg voor een vangnet.

Je financiële situatie ziet er gunstig uit dit jaar. Je werkt hard om je die situatie nog verder te verbeteren. Jupiter, Uranus en Saturnus helpen je hierbij. De enige planeet die voor wat roet in het eten kan zorgen is Pluto. Als je te veel geld uitgeeft aan nutteloze zaken, of probeert aan geld te komen zonder er hard voor te werken, dan kan de energie van pluto nadelig uitpakken.

Persoonlijke ontwikkeling

De Maagd is lichamelijk en geestelijk in topconditie voor het grootste deel van het jaar. Maar 2016 is ook een druk jaar waarin veel van de Maagd gevraagd wordt zowel thuis als op het werk. Dus om dat allemaal vol te houden zal de Maagd op tijd rust moeten nemen. Een andere advies is om goed naar je intuïtie te luisteren als je beslissingen neemt. Probeer wat meer te delegeren en wees dan niet al te kritisch. Niet iedereen is zo perfectionistisch en precies als de Maagd.

 

Lees ook de horoscoop voor 2016 voor een ander sterrenbeeld:

RamStierTweelingenKreeftLeeuwMaagdWeegschaalSchorpioenBoogschutterSteenbokWatermanVissen