In 2016 wordt de Leeuw bijgestaan door de planeten Saturnus en Uranus. Twee planeten die je de nodige kracht geven.

Uranus neemt een gunstige stand in en brengt de Leeuw energie, liefde en nieuwe, misschien wel revolutionaire ideeën. Uranus was de afgelopen jaren ook al aanwezig, maar minder duidelijk en minder positief.

Saturnus fungeert dit jaar als een soort anker en brengt de Leeuwen diepgang, geduld en vasthoudendheid. De driehoek van vuur die wordt gevormd door de Zon in Leeuw, Saturnus in Boogschutter en Uranus in Ram zorgt voor vooruitgang en ontwikkeling.

De carrière van de Leeuw kan hiervan profiteren. Zeker als je open staat voor nieuwe dingen, creatief bent en slim gebruik maakt van je kansen. Maar ook op persoonlijk niveau helpt het je verder. Je staat open voor nieuwe ervaringen en je geniet extra van de mooie dingen die het leven te bieden heeft.

Jupiter, de geluksplaneet bevindt zich in één van de twee financiële huizen van de Leeuw en dat kan interessante kansen brengen in de eerste maanden van het jaar. Natuurlijk zijn er ook een paar standen van planeten die kunnen zorgen voor hindernissen, complicaties en vertragingen. Vooral je huis van kans, spelen en speculaties staat zwak, dus hou je ver van gokken, kanssspelen en aanbiedingen voor ‘makkelijk geld”.  De kans dat je geld verliest is aanzienlijk. Extra inkomsten krijg je dit jaar vooral door hard te werken.

Liefde & relaties

Met Saturnus in je huis van liefde en seksualiteit is de Leeuw de eerste negen maanden misschien wat minder wild dan normaal. Je bent wat minder gepassioneerd en je zin in avontuur is ook minder groot. Het is maar een tijdelijke periode waarin je gevoelens wat serieuzer en misschien wat verantwoordelijker zijn. Niet serieuze relaties, one night stands en andere vrijblijvende avontuurtjes kunnen je in de problemen brengen. Niet alleen emotioneel, ook wat betreft gezin en financiën.

Saturnus maakt daarnaast wel een gunstig aspect met Uranus in je 9e huis. Dat geeft aan dat liefde op afstand tot de mogelijkheden behoort. Je kunt iemand ontmoeten die jouw culturele en spirituele ideeën deelt, je kunt een reis maken met je geliefde, of een affaire beginnen met iemand van een andere culturele achtergrond of iemand uit een ver land

De beste periodes voor de liefde zijn januari, de tweede helft van februari en het eerste deel van maart, juli en de tweede helft van oktober, de eerste helft van november en de eerste helft van december.

Voor Leeuwen met kinderen is het ouderschap heel belangrijk. Je neemt je verantwoordelijkheid heel serieus , zowel moreel als financieel. Leeuwen die nog geen kinderen hebben en die er de leeftijd voor hebben, kunnen wel eens voorzichtig aan kinderen gaan denken.

Werk & carrière

Zoals gezegd profiteert de Leeuw van Saturnus en Uranus. Twee planeten die zorgen voor veranderingen en nieuwe ideeën om wel doordachte plannen te ontwikkelen die gunstig zijn op de lange termijn. Uranus geeft je energie en ideeën, Saturnus geeft je wijsheid, strategisch inzicht en doorzettingsvermogen.

In je huis van werk staat ook nog steeds de planeet Pluto. Pluto zorgt voor ambitie en het vermogen om je te concentreren op de dingen die je moet doen, maar je wordt daardoor ook onder druk zet. Door Pluto kan je de neiging krijgen om alles onder controle te willen hebben, om de touwtjes in handen te hebben en om zo veel mogelijk geld te verdienen. Daarbij maakt het je niet zo veel uit dat je daarmee geen vrienden maakt, en vind je de sfeer op het werk en de relatie met collega’s van ondergeschikt belang. Gelukkig maakt Pluto een gunstig aspect met Jupiter, de geluksplaneet, dat helpt je om succesvol te zijn.

Omdat Jupiter zich in je huis van geld bevindt kan je verwachten dat je gemakkelijker geld aantrekt, maar daarmee komt ook de neiging om te veel uit te geven en risico’s te nemen. Als je onvoorzichtig te werk gaat, is de kans dat je geld verliest groot.

Persoonlijke ontwikkeling

Het nieuwe jaar is een goed kans voor Leeuwen om slechte gewoonten die je gezondheid kunnen schaden op te geven. Niet voor een paar maanden maar eens en voor altijd. Pas je eetgewoonten aan en luister naar je lichaam. Ga meer bewegen. Haal de motivatie uit jezelf en uit de wens om gezond en met passie te leven. Op die manier sta je ook meer open voor de kansen die je geboden worden en haal meer uit je leven.

 

Lees ook de horoscoop voor 2016 voor een ander sterrenbeeld:

RamStierTweelingenKreeftLeeuwMaagdWeegschaalSchorpioenBoogschutterSteenbokWatermanVissen