Tot september 2016 zal Jupiter de Kreeften helpen om veel nieuwe ideeën en informatie op te doen.

Het is de ideale tijd om te lezen, te schrijven, je te abonneren op kranten en opinietijdschriften of gewoon iets nieuws te leren als een nieuwe taal bijvoorbeeld. Ook zijn Kreeften in deze periode meer extravert, leggen ze makkelijker contacten en worden ze beter in onderhandelen. De kans is groot dat je dit jaar nieuwe mensen ontmoet waarmee je later hechte vriendschappen sluit, gaat samenwerken of die een andere positieve invloed zullen hebben op je leven.

Het lijkt er op dat de Kreeft dit jaar weinig thuis zal zijn. Je zult veel reizen en veel onderweg zijn. En dat is niet slecht want ondertussen verbreed je je horizon en je kennis. Begin 2016 bevindt Jupiter zich in je 8ste huis. Je aandacht gaat dan vooral uit naar je huis en je bezit. Misschien ga je verbouwen, renoveren, herinrichten of misschien wel verhuizen.

Het hele jaar zal Saturnus je op je verantwoordelijkheden wijzen wat betreft je werk, je gezondheid, je financiën, familie- en andere verplichtingen. Kreeften zijn dit jaar extra gevoelig op spiritueel gebied door de aanwezigheid van Neptunus in je 9e huis. Dat kan zich bijvoorbeeld uiten in voorspellende dromen of misschien maak je meer dingen mee die met je verstand niet te verklaren zijn.

Liefde & relaties

Het huis van je relaties wordt nog steeds beïnvloed door Pluto. Dit is een langdurige invloed die als speelt vanaf 2008 en nog zal duren tot 2023.  Pluto is perfectionistisch en op zoek naar het ware en de waarheid. In deze periode van aanwezigheid van Pluto in je huis van relaties, word je steeds meer bewust gemaakt van de wensen en behoeften die je hebt, wat de liefde betreft. En daarnaast zul je je willen ontdoen van alles van niet goed aanvoelt. Dit maakt relaties niet makkelijker en veroorzaakt altijd een soort spanning.

Saturnus, heerser van je huis van relaties, neemt een zwakke positie in de komende twee jaar in je 6e huis. Dat zorgt ervoor dat je misschien niet echt kan bereiken wat je wilt, maar dat je je meer aanpast aan de situatie zo die is.

De eerste negen maanden maakt Jupiter een gunstig aspect met Pluto in je huis van relaties. En tijdens dezelfde periode gaat Mars in tegengestelde richting bewegen. Dat wijst op passie in je relatie maar ook op complicaties. De laatste drie maanden van 2016 wordt het druk in je huis van relaties. Mars, Venus, Mercurius en de Zon brengen je dan een bezoek. Dat beloven dan ook intense maanden, te worden vol gebeurtenissen.

Werk & carrière

De laatste jaren heeft Uranus in je huis van carrière je gestimuleerd om te veranderingen aan te brengen in je werksituatie. Ander werk, reorganisaties, vernieuwingen. Allemaal met het oog op de toekomst. De Zon in je huis van werk zoekt naar veiligheid en zekerheid en houd je juist tegen om al te veel te veranderen. Maar in 2016 vormt Saturnus een gunstige stand met Uranus waardoor je geholpen wordt die veranderingen aan te brengen die nodig zijn.

In 2016 gaat de Kreeft vooruit in zijn of haar carrière door gedurfd, spontaan en tactisch te werk te gaan. En hard te werken natuurlijk. De vooruitgang gaat langzaam maar zeker. Omdat Mars van januari tot september 2016 in tegengestelde richting beweegt in je huis van carrière, zal je aandacht gericht zijn op status, positie en aanzien. Verder zal retrograde Mars de zaken op het werk ook onder druk zetten en stress en zelfs conflicten veroorzaken. Dingen kunnen dan anders gaan dan je verwacht.

Financieel zijn er geen grote veranderingen te verwachten. Je kunt wel wat gedoe krijgen met instellingen als banken, de belastingen of andere financiële instellingen.

Persoonlijke ontwikkeling

Kreeften zijn gevoelige personen en dat wordt dit jaar nog versterkt door Neptunus en Pluto. Je gevoelens werken veelal als barometers voor de gebeurtenissen die je meemaakt. Dit jaar zul je de manier waarop je met anderen omgaan waarschijnlijk wat leren aanpassen. Minder manipuleren en ze meer hun eigen gang te laten gaan. Je intuïtie is sterker dan anders, dus doe jezelf een plezier en luister goed naar die stem in jezelf.

 

Lees ook de horoscoop voor 2016 voor een ander sterrenbeeld:

RamStierTweelingenKreeftLeeuwMaagdWeegschaalSchorpioenBoogschutterSteenbokWatermanVissen