horoscoop 2016 boogschutter

Jaarhoroscoop 2016 Boogschutter

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, met Saturnus in je eigen teken Boogschutter zal 2016 geen makkelijk jaar worden.

Gelukkig is de Boogschutter een sterk, optimistisch teken dat best tegen een stootje kan. Je zult de invloed van Saturnus merken omdat de vrijheid, waar je zo op gesteld bent, wordt ingeperkt. Saturnus zorgt voor verplichtingen, beperkingen, vertraging en andere hindernissen. Maar die ergernissen overkomen je niet zomaar. Het is de bedoeling dat je er iets van opsteekt en er uiteindelijk beter van wordt. Het zijn lessen in geduld, discipline en diepgang bijvoorbeeld.

Om het jaar zo goed mogelijk door te komen is het belangrijk dat je je richt op een paar belangrijke zaken. Zaken waarvan je weet dat je ze goed aankan. Als je aan nieuwe projecten begint, bestaat de kans dat ze traag vooruitgaan en je veel moeite kosten. Dus houd de lange termijn in de gaten en verwacht niet meteen resultaat. Werk rustig maar zeker door en vroeg of laat zul je resultaat zien.

Dezelfde Saturnus kan ook invloed hebben op je humeur en je lichamelijke conditie. Probeer jezelf te omringen met positieve mensen en zorg goed voor jezelf. Gelukkig kan Saturnus ook een positieve uitwerking hebben. Als je wilt stoppen met een slechte gewoonte als roken bijvoorbeeld, of wilt afvallen.

Jupiter, de geluksplaneet bevindt tot zich september 2016 in je huis van carrière. Dat zorgt ervoor dat je ambitieus bent en grote plannen hebt. Je status en aanzien zullen verbeteren en de kans op succes op je werk neemt toe. Probeer realistisch te blijven en stop niet om je best te doen als je ziet dat het de goede kant opgaat. Jupiter zorgt voor kansen, maar je moet zelf het werk doen.

Vanaf september gaat Jupiter je 11e huis binnen. Je sociale leven wordt belangrijker voor je. Je steekt meer tijd in organisaties, clubs of verenigingen met een gemeenschappelijk doel. Je ontmoet nieuwe mensen en breidt daarmee je vriendenkring uit.

Liefde & relaties

Door Uranus, die zich in de buurt van Saturnus bevindt in Boogschutter in je huis van liefde en seksualiteit, zoek je aan de ene kant naar passie en avontuur. Maar je hebt ook behoefte aan zekerheid en veiligheid in je relatie. Je voelt je in 2016 aangetrokken tot onafhankelijke mensen. Mensen die origineel en creatief zijn, misschien zelfs wat excentriek. Maar je zoekt daarnaast ook naar diepgang en verantwoordelijkheid. Je laat je niet alleen leiden door lichamelijke aantrekkingskracht, maar je hebt behoefte aan meer.

Omdat Saturnus over je huis van geld heerst en over dat van mind en communicatie, heb je de neiging om partners te kiezen die financiële zekerheid bieden en met wie je daarnaast ook een mentale klik hebt zodat je met iemand van gedachten kunt wisselen.

Liefde en seksualiteit zijn belangrijk voor je, vooral de eerste negen maanden van 2016 als Mars zich in tegengestelde richting beweegt. Niet alleen is het belangrijk, het kan ook speciale behoeften en verlangens oproepen waarvan je niet wist dat je ze had.

Mars kan ook vroegere emoties of oude liefdes naar boven halen. Misschien moet er nog iets opgehelderd of afgesloten worden. Vooral de periode vanaf de tweede helft van april tot juni kunnen zich de vreemdste en onverwachtste gebeurtenissen voordoen op dit gebied.

De beste en meest romantische periode voor de Boogschutter is januari, de eerste helft van april, september, de tweede helft van oktober en van november.

Werk & carrière

Het jaar 2016 is belangrijk voor de carrière van de Boogschutter. Het is een jaar waar je de basis kan leggen voor de toekomst. Je kunt eindelijk die studie of dat project eens afsluiten en verder komen.

Tot 9 september bevindt Jupiter zich in je huis van carrière. En dat biedt kansen voor ontwikkeling, vooruitgang en succes. Deze stand komt eens in de twaalf jaar voor en duurt een jaar. Het helpt je ook in je relaties met bazen of autoriteiten. Je valt positief op en dat helpt je vooruit.

Vanaf september 2016 tot oktober 2017 zal Jupiter in je 11e huis staan. Een positieve stand waarin Jupiter je beschermt en populair maakt.

Dat klinkt allemaal positief. En dat is het ook, behalve dat Saturnus zich in jouw teken bevindt en die geeft overal een beetje een sombere en betweterige draai aan. Saturnus wilt dat je detaillistisch en precies te werk gaat, dat je je verantwoordelijkheid neemt. Dus leer, stel je doelen, maak berekeningen en plan je stappen. Als je dat doet zal het goed komen.

Persoonlijke groei

Zoals gezegd ben je dit jaar onder de invloed van Saturnus. Geestelijk kan die de doorgaans vrolijke Boogschutter wat serieus en af en toe zelfs somber maken. Lichamelijk maakt het je juist sterker. Niet dat je ongestraft je gang kan gaan met drank en overdaad aan eten. Maar als je goed voor je lichaam zorgt, dan voel je je goed. Vanaf september zal je stemming verbeteren.

 

Lees ook de horoscoop voor 2016 voor een ander sterrenbeeld:

RamStierTweelingenKreeftLeeuwMaagdWeegschaalSchorpioenBoogschutterSteenbokWatermanVissen

 

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant
chakra
Eenvoudige oefeningen om chakra’s te activeren