maandhoroscoop tweelingen

Maandhoroscoop Tweelingen december 2020

Horoscoop december 2020 voor het sterrenbeeld Tweelingen (22 mei – 21 juni)

LIEFDE & RELATIES

Jupiter en Saturnus bevinden zich dicht bij elkaar in je 9e huis van overtuigingen, religie, cultuur en hoger onderwijs. Dit betekent voor de Tweelingen een nieuwe fase in liefde en relaties. Je kan je ideeën die je hebt over relaties, het huwelijk en de liefde herzien. 

Tweelingen hebben een lange periode van spanningen, innerlijke onrust en twijfels ten aanzien van liefde en relaties doorgemaakt. In december wordt de Tweelingen optimistischer en krijgen ze meer hoop voor de toekomst. Ze nemen afscheid van oude obsessies en emoties die voortkwamen uit eerdere relaties. Je bent nu eerder bereid om uit je comfort zone te stappen en dingen anders te doen of nieuwe dingen te doen. 

Je 7e huis van relaties is druk bezocht door de Zon, Mercurius en Venus. Hierdoor kan een bestaande relatie op de proef gesteld worden. Sommige Tweelingen hebben nieuwe inzichten of nemen beslissingen met grote gevolgen die in sommige gevallen het einde van een relatie kunnen betekenen. In andere gevallen weten ze een relatie zo te veranderen dat er weer meer ruimte is voor romantiek. 

Single Tweelingen kunnen een bijzonder of misschien excentriek persoon ontmoeten die heel anders is dan zijzelf zijn. Ze kunnen hier op de lange duur een relatie mee opbouwen.

WERK & CARRIERE

Met de Jupiter-Saturnus combinatie in je 9e huis kan je je idealen herzien en je positie of carrière verstevigen. Je kijk die je hebt op werk, carrière en inkomen kunnen veranderen en dat heeft invloed op je leven. 

De tweede helft van december kan je een nieuwe vorm van samenwerking beginnen of je krijgt financiële ondersteuning om je carrière verder uit te bouwen. Je kan een subsidie, financiering of compensatie ontvangen.

Voor een aantal Tweelingen zal de ambitie toenemen om in het buitenland te gaan werken of met mensen uit het buitenland samen te werken. 

Probeer gebruik te maken van deze stand van planeten door je goed te oriënteren op mogelijkheden die je wat betreft je werk of je inkomen verder kunnen helpen. Zoek bekwame mensen die je kunnen adviseren of met wie je kan samenwerken. 

BODY & MIND

Het optimisme en de opgewekte kijk op het leven helpen je om fysiek en mentaal in balans te blijven. Verdiep je in spirituele of holistische therapieën of behandelwijzen die zowel de emotionele kant als de lichamelijke kant in behandeling nemen.


Maandhoroscoop vorige maand

LIEFDE & RELATIES

Jupiter, de planeet die heerst over jouw huis van relaties, gaat in November samen met Pluto je 8ste huis van liefde en intimiteit binnen. Deze Pluto-Jupiter combinatie kan voor veranderingen in het dagelijkse leven van liefdesrelaties zorgen. Een einde of juist een nieuw begin bijvoorbeeld of het herzien van de spelregels binnen de relatie.

Tweelingen kunnen in relaties terecht komen die hun leven en opvattingen veranderen en die je lessen kunnen leren over verantwoordelijkheid en betrokkenheid.

Venus, de liefdesplaneet reist door je 5e huis van liefde en romantiek tot de 21ste maar maakt ongunstige combinaties met de planeten in het 8ste huis. Dit kan wijzen op een heftige periode waarin de fysieke aantrekkingskracht sterk is waar vooral gecompliceerde relaties ontstaan. Voorzichtigheid is daarom geboden bij het aangaan van relaties en probeer ook de verleiding om je partner te bedriegen, te weerstaan. Jaloezie kan makkelijk opgewekt worden. 

WERK & CARRIERE

De Jupiter Pluto combinatie heeft ook invloed op je werk. Dit komt omdat Pluto heerst over je 6e huis van werk en gezondheid. De ambitie van Tweelingen om dingen te bereiken en geld te verdienen is deze maand groot. Dat geldt ook voor Tweelingen die op zoek zijn naar een baan.

Rond 12 november kan er een bijzondere gebeurtenis plaatsvinden die je carrière beïnvloedt en/of je anders naar je carrière laat kijken. Tweelingen die zelfstandig werken kunnen voordeel opdoen door samen te werken of een partner te zoeken. 

Financieel ziet het er gunstig uit. Je kansen om nu geld te lenen zijn nu beter dan een paar maanden geleden. Bovendien kan je erachter komen dat je onverwacht geld krijgt uit een erfenis, een prijs wint of ander een ander materieel voordeel hebt. 

Op 4 november neemt Mercurius zijn normale richting weer aan en trekt op 10 november je huis van werk binnen. Dat zorgt ervoor dat je weer plezier in je werk krijgt en dat er mogelijkheden zijn om eventuele problemen op te lossen. 

BODY & MIND

In november voel je je goed. Door de Pluto-Jupiter combinatie kunnen Tweelingen tot een persoonlijke transformatie komen waarbij je meer zelfvertrouwen krijgt en vertrouwen in je eigen kunnen. Het gevoel dat je alles kan bereiken waar je je zinnen op zet. Wel kunnen Tweelingen deze maand te veel van zichzelf eisen. Dus trap af en toe zelf eens op de rem.