Het levenspad

Laatst bijgewerkt:

Lieve Lezers,

Vaak spreek ik mensen die bellen en die vragen wat het leven Allemaal voor zin heeft als het toch niet gaat zoals ze willen! In deze situaties, en bij deze mensen ben ik meer dan alleen een luisterend oor want zodra ik het verhaal van ze heb aangehoord leg ik ze uit waarom de dingen bij die mensen zo lopen zoals het gaat.

Natuurlijk wilt iedereen dat alles in het leven helemaal goed en perfect loopt maar als je als mens zo’n leven zo hebben zo het saai zijn.

Bij de zin van het leven hoort, voelen, beleven ervaren etc., natuurlijk de levenslessen met levensfases die ieder mens te bewandelen heeft is voor iedereen weer iets anders. 

Niks kan in het leven helemaal strak gepland worden.

Iedereen zijn lot en levenspad staat natuurlijk bij de geboorte al helemaal uitgeschreven en god weet precies wat hij elk persoon geeft. Maar los daarvan is het de mens zelf die levenslessen moet doorlopen in het leven. Wij allemaal leven eigenlijk op deze wereld in een grote droom en hoe je hier alles bewandelt en doorloopt in het leven bepaald in het hiernamaals hoe je uiteindelijk terecht komt.

Leef bewust

Niemand weet hoelang hij of zij precies leeft daarom is het altijd handig wel vooruit te plannen maar ook in je achterhoofd houdende de kennis en het bewustzijn van elke dag kan je laatste dag zijn. Dus doe voor iedere dag de dingen die je moet doen!

Laat ook goede indrukken achter zodat mocht er iets met jou als persoon gebeuren, men alleen terugdenkt aan de mooie herinneringen.

Vrijheid & blijheid

Wij moeten ons allemaal realiseren hoeveel geluk wij hebben dat wij leven op de manier zoals wij mogen leven en dat iedereen in zijn eigen leventje een stand bereikt heeft. Daarnaast moeten mensen meer waardering en respect voor elkaar hebben.

Bijvoorbeeld mensen met diverse beroepen die er toch altijd weer voor zorgen dat de taken volbracht worden.

Voorbeeld:

De schoonmaker die elke ochtend elke ruimtes en trottoirs schoonmaakt voor mensen om erop te kunnen lopen tot en met de piloten die passagiers van de ene bestemming tot de andere bestemming weten te brengen.

Wij in het leven hebben niet door hoe gezegend wij zijn, maar toch is het zo.

Door de jaren heen zijn wij alles normaal gaan vinden en streven we altijd naar meer en hoe groter, hoe luxer. Terwijl het leven en de zin van het leven een heel andere boodschap te melden heeft.

Mensen moeten meer respect tonen naar personen die harder moeten werken voor hun geld dan een ander. Neem bv. de schoonmaker en de piloot van het hierboven staande verhaal. Beiden hard aan het werk en leveren de nodige prestaties om het werk uit te oefenen en toch verdient volgens vele mensen de schoonmaker minder beloning of waardering dan de piloot.

Lieve mensen,

Waardeer elk mens met zijn beroep en schenk iedereen de waardering die een persoon verdient. Zonder de schoonmaker was er geen schone ruimte en zonder de piloot werd men niet vervoerd in een zeer korte tijd.

De corona periode maakt ook vele mensen bewust dat hygiëne zeer belangrijk is. En wie zorgen er voor goede hygiëne en schone ruimtes, en het meest belangrijke schone toiletten overal in openbare plekken? Het zijn juist de schoonmakers die zich daar voor inzetten! 

Dus de essentie die ik jullie allemaal wil meegeven is het volgende. Waardeer iedereen die zijn werk goed doet en geef eens een compliment zonder er iets voor terug te willen.

Maak voor elkaar de dag mooi en geniet elke dag alsof het je laatste dag is en zorg er altijd voor dat je de dag op een mooie manier sluit.

In mijn vak krijg ik met allerlei soorten mensen te maken die vragen hebben dus ja daar horen ook piloten en schoonmakers en allerlei andere mensen bij waarom?

Gewoonweg omdat ieder mens weleens met een levensvraag zit waar die graag een antwoord op wilt en ik als persoon met mijn ruime ervaring en mijn adviezen op maat zal zich altijd volledig inzetten voor mensen. Ik probeer iedereen te voorzien van het juiste advies en de juiste begeleiding om diegene vooruit te helpen en weer op de juiste koers te zetten!

Waag soms een sprong in het diepe…

Grijp kansen die je aangereikt worden met beide handen aan, ook al weet je niet waarin je wandelt het is altijd beter een uitdaging aan te gaan en te ervaren dan het af te slaan en dat je jezelf achteraf de vraag moet stellen wat als ik het nou wel gedaan had?

Ja, dat zal je dan niet weten want je had de uitdaging afgeslagen he!

Veel mensen in het leven stellen dingen uit om diverse redenen en omdat men denkt van ach joh dat komt nog wel, of ze zeggen tegen zichzelf en elkaar ach joh het is er de tijd nog niet voor..

Probeer daarom in het leven te staan met de nodige prioriteiten en de nodige uitdagingen waarin je jezelf en elkaar kunt uitdagen.

Een bucketlist kan een ideaal middel en steuntje in de rug zijn om jezelf uit te dagen en alles uit het leven te halen.

Let op! Het is natuurlijk wel belangrijk dat je alles op een veilige en goed verantwoorde manier doet. Dus met het uitvoeren van jouw wensen op je bucketlist. Houd ondertussen ook rekening met de nodige veiligheidsmaatregelen en neem niet zomaar in eens grote risico’s. Laat je te allen tijden eerst goed informeren voordat je ergens mee start.

Er zijn natuurlijk mensen die na het lezen van dit stuk direct starten met het samenstellen van een lijst. Maar we hebben ook het type mens die zich eerst afvraagt: wat vindt ik nou eigenlijk leuk?

Indien je het echt niet weet, bezoek dan de website van www.lifetimemediums.nl en wellicht word je door een van onze mediums op het juist pad geholpen.

Tip: begin een bucketlist altijd met een top 5!

Voorbeeld.

  1. De baan bereiken die je wilt.
  2. De droomreis maken waar je altijd al van gedroomd hebt.
  3. Het perfecte plaatje bereiken.
  4. Eens iets totaal geks doen en helemaal krom liggen van het lachen.
  5. Durf het aan een ander over te laten om voor jou te bepalen wat jouw nummer 5 is en je zal zien dat dit je grootste uitdaging wordt.

Let op! Punt vijf zal dus jouw leerzaamste les zijn. Dus opletten geblazen.

Mocht je willen weten wat een levensvraag is dan hierbij een paar voorbeelden.

Levensvraag

  • Welk droom wil jij waarmaken in het leven en waarom?
  • Ga jij de liefde van jou leven ontmoeten en leef je dan nog lang en gelukkig?
  • Zodra je de baan van je droom bereikt heb voelt het dan zoals jij jou had voorgesteld?

Het leukste zou zijn als je na het lezen van dit stuk eens zou bellen naar Lifetimemediums waar jij met mij kan spreken om mij eens jouw levensvraag te stellen zodat ik jou kan helpen naar de antwoorden die voor jou bestemd zijn.

Ik wil mijn lezers meegeven; veel antwoorden en oplossingen voor situaties liggen soms recht voor je neus. Alleen zie je het niet.

Lieve lezers we spreken elkaar snel weer.

Veel Liefs,
Van Derya

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *