jaar van de aap

Het jaar van de aap

Wat is jouw Chinese teken en hoe ziet jouw jaar van de Aap eruit?

Volgens de Chinese astrologie is 2016 het jaar van de aap. Het Chinese nieuwjaar begint niet op 1 januari, maar op 8 februari. En volgens de Chinese jaartelling leven we in het jaar 4713.

De Chinese astrologie heeft ook zijn eigen dierenriem. Bereken hier wat jouw teken is en kijk wat de voorspelling is volgens de Chinese astrologie.

Jaar van de Aap voorspelling

De aap is een intelligent en grappig dier en staat voor activiteit, creativiteit, nieuwsgierigheid en jeugdigheid. Apen denken probleemoplossend. Ze leven en werken in groepen, maar zijn toch onafhankelijk. Net als ieder teken heeft de Aap ook zijn tekortkomingen. De aap kan ook arrogant, jaloers en egoïstisch zijn. De aap kan zijn creativiteit ook verkeerd gebruiken en mensen bedriegen of slechte grappen uitvoeren.

In dit jaar van de aap kan het alle kanten op gaan. Alles is beweeglijk en veranderlijk. Het jaar van de aap wordt gesymboliseerd door twee elementen, Vuur op Metaal. Deze elementen brengen warmte en optimisme. Maar omdat vuur sterker is dan metaal, wijst dat op disharmonie. Het Vuur staat voor explosieve situaties die snel tot uitbarsting kunnen komen. Door de combinatie met het metaal zijn deze conflicten niet heel hevig en worden ze eerder opgelost en komt men eerder tot een compromis.

2016 Lijkt een jaar te worden waarin hard gewerkt en veel bereikt wordt, vernieuwingen worden doorgevoerd. Samenwerken is belangrijk, maar conflicten liggen op de loer. Vrouwen zullen in dit jaar van de aap meer macht krijgen. Het konijn, de slang, de os de rat en de haan hebben de beste vooruitzichten.

Jouw teken in 2016

Rat

De rat is intelligent, ad-rem, veelzijdig, charmant, artistiek en sociaal.

Geluksgetal is 2
Gelukskleuren zijn grijs en bruin
Rat kan goed met Os, Konijn en Draak

Rat in 2016

De Rat kan dit jaar voordeel behalen op het gebied van zaken en carrière. Maar er zijn twee dingen die je aandacht moeten hebben. Pas op wie je vertrouwt. Mensen om je heen kunnen slechte motieven hebben. Let vooral op als je contracten tekent. Verder moet de Rat zorgen dat hij niet overwerkt raakt. Wat betreft de liefde kan 2016 een goed jaar zijn, maar je moet er zelf wel de nodige moeite voor doen.

Os

De Os is trouw, betrouwbaar, grondig, redelijk, rustig, sterk en vastbesloten.

Geluksgetallen zijn 6 en 10
Gelukskleuren zijn rood, oranje, wit en goud
Os kan goed met Slang en Haan

Os in 2016

Ossen behoren tot de gelukkige tekens dit jaar. Zowel carrière, studie en zaken zullen voor de wind gaan. De omstandigheden zijn gunstig en je kunt oogsten wat je de afgelopen jaren gezaaid hebt. De Os staat ook een romantisch jaar te wachten. Het is een goed jaar om een nieuwe liefde te vinden, trouwen of kinderen krijgen. Net als andere tekens moet je wel op je gezondheid letten, voorzichtig zijn en risico’s uit de weg gaan. 

Tijger

De Tijger is enthousiast, moedig, ambitieus, een geboren leider, vol vertrouwen en charismatisch. 

Geluksgetallen zijn 4 en 12
Gelukskleuren zijn groen, blauw en zwart
Konijn kan goed met Konijn en Varken

Tijger in 2016

Voor De Tijger wordt 2016 een aardig jaar. Ze kunnen beter twee keer nadenken voor ze een belangrijke beslissing nemen of een investering doen waar veel geld mee gemoeid is. Probeer niet op een makkelijke manier aan geld te komen. illegale zaken lopen grote kans verkeerd af te lopen. Besteed voldoende aandacht aan je partner om te voorkomen dat jullie uit elkaar groeien.

Konijn

Een Konijn is betrouwbaar, bescheiden, diplomatiek, oprecht sociaal, verzorgend en kan zich goed inleven in de gevoelens van anderen. 

Geluksgetal is 4
Gelukskleur is groen
Konijn kan goed met Konijn en Rat

Konijn in 2016

Konijnen hebben het geluk aan hun kant dit jaar. Zowel zakelijk, financieel en romantisch zijn de vooruitzichten fantastisch. Maar let wel op dat al dat succes niet naar je hoofd stijgt en naast je schoenen gaat lopen, want dan kan je alles weer kwijt raken. Op romantisch gebied ziet het er ook prima uit. Single Konijnen kunnen een nieuwe liefde vinden. Let op je gezondheid. 

Draak

De Draak is flexibel, excentriek, heeft veel fantasie, artistiek, spiritueel en charismatisch

Geluksgetal is 8
Gelukskleuren zijn blauw, zwart, wit en goud
Draak kan goed met Rat en Haan

Draak in 2016

Voor mensen geboren onder het teken Draak, wordt het niet het allerbeste jaar. Maar gelukkig zijn draken heel optimistisch en kunnen daarom alles aan wat op hun pad komt. Maak dit jaar geen investeringen en ga niet gokken. Doe rustig aan en werk aan plannen voor de lange termijn. Let goed op wie je vertrouwt en met wie je wilt samenwerken. Mensen met een relatie kunnen problemen hebben met hun schoonfamilie.  

Slang

De Slang is filosofisch, intelligent, intuïtief, georganiseerd, elegant en besluitvaardig.

Geluksgetallen zijn 2, 6 en 10
Gelukskleuren zijn grijs, bruin, rood, oranje, wit en goud
Slang kan goed met Os, Slang en Haan

Slang in 2016

De Slang staat een goed jaar te wachten. Een rustig jaar waarin je veel kunt bereiken en gunstige investeringen kunt doen. Het is een prima jaar om te trouwen en kinderen te krijgen. Wees wel voorzichtig en neem geen risico’s , kleine ongelukjes liggen op de loer. 

Paard

Een Paard is trouw, moedig, ambitieus, intelligent, aanpassend, avontuurlijk en sterk.  

Geluksgetal is 6
Gelukskleuren zijn rood en oranje
Paard kan goed met Slang

Voor het Paard ziet dit jaar er minder gunstig uit dan afgelopen jaar. Maar gelukkig is het Paard optimistisch en daarom kan je alles wat op je pad komt, goed aan. Ga verstandig met geld om en leg wat opzij indien mogelijk. Je financiële situatie kan minder stabiel zijn. In de liefde zullen single Paarden geduldig moeten zijn en Paarden met een relatie zullen veel steun ondervinden van hun partner. Leid een regelmatig en gezond leven.

 

Geit (of Schaap)

De Geit heeft een goede smaak is warm, elegant, charmant, intuïtief, rustig en sluw. 

Geluksgetallen zijn 4 en 12
Gelukskleuren zijn groen, blauw en zwart
Geit kan goed met Konijn en Varken

Geit in 2016

De Geit heeft voor 2016 betere vooruitzichten dan afgelopen jaar. Je kunt een paar meevallers verwachten en hebt ook meer geluk in de liefde. Je kunt nu investeren en daar de komende jaren de voordelen van krijgen. Voorzichtigheid is wel aan te raden. Een ongelukje zit in een klein hoekje.

Aap 

De Aap is snel, charmant, nieuwsgierig, creatief, veelzijdig, levendig, slim en past zich snel aan.

Geluksgetallen zijn 1, 6
Gelukskleuren zijn blauw, zwart, rood en oranje
Haan kan goed met Rat en Slang

Aap in 2016

Niet alle omstandigheden zijn gunstig voor de Aap dit jaar. Maar dat is meestal het geval als het jaar in jouw teken staat. Houd je financiën goed in de gaten en doe geen onverstandige uitgaven en investeringen. Leid een zo gezond mogelijk leven en steek voldoende energie in je relatie. Probeer je woede te beperken om relaties goed te houden en toon je goede kanten als je single bent en op zoek naar de liefde, zodat je geen mensen wegjaagt.

Haan

De Haan is eerlijk, energiek, intelligent, flexibel, veelzijdig en heeft zelfvertrouwen. 

Geluksgetallen zijn 2, 6
Gelukskleuren zijn grijs, bruin, rood, oranje
Haan kan goed met Os, Slang 

Haan in 2016

Voor de Haan wordt 2016 een beter jaar dan vorig jaar. Je kunt vooruitgang boeken op het gebied van studie en carrière. Het is wel verstandig om geld opzij te leggen om tegenslagen op te vangen. Je gezondheid ziet er goed uit. Hanen die een partner zoeken krijgen kansen en mogelijkheden. 

Hond

Honden zijn trouw, sociaal, moedig, levendig, slim, ijverig en passen zich makkelijk aan.

Geluksgetal is 4
Gelukskleur is groen
Hond kan goed met Konijn

Hond in 2016

Mensen geboren onder het teken Hond kunnen wat uitdagingen verwachten dit jaar. Vooral op zakelijk en financieel gebied is het aan te raden om voorzichtig te werk te gaan. Ga af op je intuïtie. Als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is het dat waarschijnlijk ook. De kans is groot dat je dit jaar drukker bent met andere dingen dan met romantiek. Probeer wel de nodige tijd in je relatie te steken als je die relatie goed wilt houden. Als mensen moeite voor je doen en je bent single, wijs ze dan niet af. 

Varken

Varken is vastbesloten, optimistisch, oprecht, sociaal, houden van mensen en hebben een goed hart.

Geluksgetal is 4
Gelukskleur is groen
Varken kan goed met Konijn

Varken in 2016

Mensen geboren onder het teken varken, kunnen een iets beter jaar tegemoet zien dan het afgelopen jaar. Financieel gezien blijft de situatie ongewijzigd. Vrouwelijke Varkens kunnen wel een paar meevallers verwachten. Varkens moeten de controle over hun gevoelens zien te houden. In de liefde kan het een beetje vallen en opstaan zijn. De kans dat nieuwe liefdes blijvend zijn, is klein.