Een gelukkige geest in een gezond lichaam

Louise Hay heeft een nieuw boek geschreven: Een gelukkige geest in een gezond lichaam.

Met als ondertitel: In 7 stappen naar een geweldige gezondheid met liefde, voeding en gedachten.

In de inleiding beschrijft Louise Hay waar ze zelf in gelooft. Ze gelooft dat alles wat je uitstraalt, je weer terugkrijgt. Iedere gedachte bepaalt dus je toekomst. Belangrijk is dus dat je boosheid en negatieve gedachten van je af zet en echt van jezelf gaat houden. Niet zo gemakkelijk natuurlijk. Maar een groot deel van het boek is geschreven om je daarbij te helpen. Het is de bedoeling dat je anders naar je lichaam en je gezondheid gaat kijken en niet voor de genezing van kwalen alleen hulp van buitenaf zoekt, maar dat je leert om naar je lichaam te luisteren.

Wat zijn de 7 stappen?

– stap 1 – Creëer een nieuwe kijk op gezondheid – Ontdek gezondheidsklachten en ziekten ontstaan.
– stap 2 – Hou van jezelf  en je lichaam – over voedsel, diëten en ziekten.
– stap 3 – Begrijp hoe je lichaam werkt
– stap 4 – Luister naar je lichaam
– stap 5 – Voedsel en gedachten die lichaam en geest genezen
– stap 6 – Huismiddelen  die je gezondheid bevorderen
– stap 7 – Ga aan de slag om gezond te worden.

Deel 2 van het boek heeft de naam: Ik hou van mijn keuken – hoe je heerlijke gezonde maaltijden kunt bereiden. In dit deel krijg je een handleiding hoe je de informatie uit het eerste deel in de praktijk kunt zetten. Welke pannen gebruik je, hoe plan je je menu, waar doe je je boodschappen. Ideeën voor snacks en voor drankjes. Een hele lange lijst van ingrediënten die je niet moet kopen. En een lijst van producten die je wel moet kopen. En tenslotte veel recepten.

een gelukkige geest in een gezond lichaamOver het boek

Ongelofelijk veel informatie krijg je in dit boek. Maar het blijft niet bij informatie alleen. Vervolgens geeft ze ook tips en handleidingen om die informatie in praktijk te brengen. Alle actuele onderwerpen komen aan bod: wel of geen brood, gluten, melk, soja, probiotica, supplementen. Hele lijsten van alternatieve namen voor suiker, over klachten bij een tekort aan bijvoorbeeld magnesium. Maar net zo belangrijk als de aandacht voor het lichaam, is de aandacht voor de geest. Hoe luister je naar je lichaam, hoe leer je van je lichaam te houden, wat gebeurt er als je ziek wordt. Doel van het boek is om je lichaam te leren begrijpen. Alle informatie in het boek is met voetnoten gelinkt aan wetenschappelijk onderzoek.

Haar opvattingen over gezonde voeding zijn in het kort: veel groenten, kruiden en fruit. Gluten- en granenvrij, bij voorkeur biologisch, gras gevoede dierlijke producten en wild gevangen vis.

Een waardevol en inspirerend boek omdat ze op begrijpelijke manier de werking tussen lichaam en geest uitlegt. En hoe het één niet zonder het ander kan. Voor veel ingrediënten van haar recepten zul je wel een bezoekje moeten brengen aan de natuurvoedingswinkel.

Louise Hay

Louise Hay is zelf bijna 90 jaar en heeft veel boeken geschreven over spirituele onderwerpen en positief denken.

 

[bol_product_links block_id=”bol__selected-products” products=”9200000035988771,9200000040346565″ name=”lh” sub_id=”” link_color=”000000″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”000000″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *