Liefde 2.0

Boek: Liefde 2.0 door B.L. Fredrickson

Een boek over Liefde 2.0, de kracht van positieve verbondenheid.

Als aan je basisbehoefte als water, voeding en een dak boven je hoofd is voldaan, dan is liefde het volgende dat je nodig hebt om je goed en gelukkig te voelen.  En het ontbreken van liefde zou je gezondheid wel eens meer kunnen schaden dan roken, te veel drinken of overgewicht. Dat zegt Barbara Fredrickson, grondlegger van de positieve psychologie , in haar boek Liefde 2.0.

Wat is liefde 2.0

De liefde die Barbara Fredrickson beschrijft is anders dan het idee van liefde dat je tot nu toe waarschijnlijk in je hoofd hebt. Het is niet de liefde voor je partner of familie. Het zijn blikverruimende momenten van positieve emoties die je wijzer, socialer en gezonder maken. Die positiviteit kun je op verschillende moment op een dag tijdens het contact andere personen.  Op die momenten maak je werkelijk contact met anderen en spiegel je als het ware de positiviteit in elkaars gemoedstoestand, waardoor je een gevoel van eenheid ervaart. En als je die momenten ervaart, brengt dat allerlei positieve biochemische processen in je lichaam teweeg.

Liefde kan je leren

Nadat Barbara uitgebreid uitleg geeft over wat Liefde 2.0 precies is, legt ze uit hoe je die gevoelens kunt cultiveren. Door je bewust te worden van je contacten met anderen, door liefde voor jezelf en meditatieoefeningen zet je positiviteit in en om je heen in beweging.

Liefde voor jezelf, liefde voor iedereen

In dit boek leer je het belang van liefde en lees je waarom het belangrijk is om ideeën over liefde te onwikkelen tot buiten de grenzen die je tot nu toe kende. Niet alleen word je daar zelf beter van, ook je omgeving en de rest van de wereld hebben daar profijt van. Interessant, maar geen makkelijk boek om te lezen, wel een boek dat je kijk op de liefde in positieve zin bijstelt. In de verte doet haar beschrijving van liefde en compassie wel wat denken aan het boeddhisme.

Barbara Fredrickson

Barbara Fredrickson is één van de grondleggers van de positieve psychologie. Ze is hoogleraar psychologie en directeur van het Positive Emotions and Psychophysiology Lab van de Universiteit van Carolina, V.S. Ze publiceerde meer dan honderd wetenschappelijke artikelen en schreef eerder de internationale bestseller Positivity.
226 pagina’s – Terra Lannoo – oktober 2013

[bol_product_links block_id=”bol_529b93de45de6_selected-products” products=”9200000018523664″ name=”lief” sub_id=”” link_color=”000000″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.