ABC van meditatie

Wie geïnteresseerd is in mediteren, kent vast wel de site met dezelfde naam van dit nieuwe boek: ABC van meditatie.

abc van meditatieDat mediteren een goede invloed heeft op lichaam en geest, is inmiddels wel algemeen bekend. Maar mensen die willen mediteren of net zijn begonnen hebben vaak veel vragen. Met het boek ABC van meditatie wordt op al dat soort vragen antwoord gegeven.

Indeling van het boek

Na een korte inleiding wordt daarom eerst aandacht besteed aan de vraag: Wat is meditatie? Gevolgd door de drie basisprincipes van mediteren. Wat zijn de valkuilen en welke vormen van meditatie zijn er? Wie nog niet helemaal overtuigd is van de voordelen die meditatie je kan bieden, heeft iets aan de hoofdstukken: ‘Waarom werkt meditatie?’ en ‘Wat zegt de wetenschap over meditatie”. Dan wordt er veel aandacht besteed aan de meditatiehouding, meditatietechnieken en hoe pak je het nu eigenlijk aan als je er mee wilt beginnen. Bij de verschillende technieken komt de ademhalingsmeditatie, de bodyscanmeditatie en de mantrameditatie uitgebreid aan bod.

En veelgestelde vragen komen uitgebreid aan bod. Bijvoorbeeld wat doe je bij verveeldheid, slaperigheid of fysieke ongemakken. En hulp voor mensen die al tijden plannen hebben om te mediteren, maar het toch niet doen. Ik denk dat dat er heel veel zijn.

Het tweede deel richt zich op de verdieping van de meditatie, met nieuwe technieken en mini-meditaties. Het derde deel heeft als titel: ‘Altijd in meditatie’, waarin je onder andere leert mediteren op gedachten, pijn en emoties, meer leert over visualisatie en de techniek nu-meditatie.

Voor geïnteresseerden, beginners en gevorderden

De uitgebreide en toegankelijke informatie in dit boek maakt het geschikt voor iedereen: geïnteresseerden, beginners en gevorderden. Geïnteresseerden kunnen een beeld krijgen van wat meditatie precies is. Beginners kunnen zich verdiepen in de verschillende technieken en hebben veel aan de veelgestelde vragen. Gevorderden hebben iets aan de verdieping en gevorderde technieken. De wijze spreuken van bekende mensen boven de paragrafen, zijn een leuke toevoeging. Veel informatie staat ook op de site abc-van-meditatie.nl. Maar om alle informatie in een boek te hebben, is wel zo overzichtelijk.

Mark Teijgeler

De auteur Mark Teijgeler is bedrijfseconoom en ex-investeringsbankier. In 2004 heeft het het roer omgegooid en zijn carrière van bankier ingewisseld voor die van meditatietrainer. Hij geeft deze trainingen aan zakenmensen, topsporters maar ook particulieren.

  • 266 pagina’s – Aerial Media Company B.V. – maart 2015

 

[bol_product_links block_id=”bol__selected-products” products=”9200000036240019″ name=”abc” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”000000″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.