tuin zomerklaar

Zo zorg je dat jouw tuin klaar is voor de zomer

De lente is er bijna, en het is tijd om je tuin klaar te maken voor het seizoen! De temperaturen worden zachter, waardoor je met veel enthousiasme en plezier weer lekker in de tuin kunt werken. Welke groenten en/of fruit worden deze zomer favoriet in jouw eigen mini-moestuin? Met een paar eenvoudige stappen kun je ervoor zorgen dat je tuin er op zijn best uitziet. En natuurlijk bestand is tegen alle weersomstandigheden. Lees verder voor enkele tips om je tuin binnen no-time zomerklaar te maken. We vertellen je er graag alles over!

Begin vroeg

De beste manier om je tuin zomerklaar te maken is door vroeg te beginnen. En je begint natuurlijk met een plan. Bepaal eerst wat je wilt bereiken in je tuin, bijvoorbeeld meer bloemen, meer schaduw etc. Dit helpt je bij het bepalen van welke veranderingen je nodig hebt en hoe je ze het beste kunt aanpakken. Qua beplanting is het belangrijk om zo snel mogelijk te beginnen met snoeien van dode of stervende planten, zodat de nieuwe groei kan beginnen voordat het warme weer toeslaat. Als er planten zijn die meer aandacht nodig hebben dan andere, richt je daar dan eerst op. Het is ook belangrijk om vroeg te beginnen met wieden, zodat onkruid geen kans krijgt om je tuin over te nemen voor je het weet. En wat dacht je van meubilair zoals tuinsets kopen? Haastige spoed is zelden goed, dus begin op tijd met het creëren van jouw fijne ontspanningsplek buiten.

Geef je planten te eten

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je planten alle voedingsstoffen krijgen die ze nodig hebben om te overleven en te gedijen tijdens de zomermaanden. Zorg dat je regelmatig bemest en voldoende water geeft, vooral tijdens droge perioden. Ben je niet in de gelegenheid om jouw groene plantjes regelmatig water te geven? Dan kun je natuurlijk ook kiezen voor kunstplanten in de tuin. Overweeg daarnaast ook om organisch materiaal toe te voegen, zoals compost of mulch dat helpt om vocht vast te houden en essentiële voedingsstoffen te leveren voor een gezonde plantengroei.

Controleer op ongedierte

Een van de belangrijkste stappen bij het zomerklaar maken van je tuin is het controleren op ongedierte. Kijk uit naar tekenen van bladluizen, rupsen, mijten, slakken, enz. en handel snel als je plagen vindt. Natuurlijke bestrijdingsmethoden zoals het introduceren van nuttige insecten in je tuin zijn een geweldige manier om ongedierte onder controle te houden. Denk bijvoorbeeld aan lieveheersbeestjes voor bladluizen, Marien Rovebol voor kevers en mijten en last but not least: Rodentia (sprinkhanen) die bladeren en planten eten, die nuttig kunnen zijn bij het heersen van plagen die op bladeren leven. We wensen je veel plezier en succes met tuinieren!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *