tuin modern

Zo moderniseer je je tuin

Wie straks, over een paar maanden, in een leuke en gezellige tuin wil zitten, moet eigenlijk nu al aan de slag. Of, in ieder geval beginnen met plannen maken.

Misschien heeft je tuin een opknapbeurt nodig en wil je er graag wat moderners van maken. Een moderne tuin kenmerkt zich, net als een moderne inrichting, door strakke vormen, eenvoud en rust.

Hieronder daarom wat meer tips en ideeën om je tuin een moderne look te geven.

Kies moderne planten

Snoei oude planten, struiken en bomen kort terug. Vervang oude planten die er niet meer mooi uit zien. Kies voor moderne planten zoals bamboe of grassen. Een kenmerk van een moderne tuin is om het niet te vol te zetten met strakke vakken en borders. Een ander kenmerk van een moderne tuin is het gebruiken van slechts één plantensoort voor een vak of border.

Bescherm je tegen kou en warmte

Om zoveel en zo lang mogelijk van je tuin te kunnen genieten is het belangrijk om te zorgen dat je beschermt bent tegen wind, zon en dat er een haard, vuurpot of terraslamp is die je kan verwarmen als het ’s avonds afkoelt. Zo’n tuinhaard kan soms ook als barbecue dienen.

Strakke meubelen

Kies een moderne tuinset met strakke vormen en van modern materiaal. Dat kan met loungesets van gevlochten kunststof, maar het kan ook een losse bank met stoelen zijn. Bijvoorbeeld van aluminium. Strak wil niet zeggen dat ze niet lekker zitten. Er mogen best kleurige, comfortabele kussens op.

Denk aan de dieren

Een tuin met alleen tegels en kunstgras, biedt weinig ruimte aan dieren. Het past helemaal aan het tijdsbeeld om ook rekening te houden met vogels, bijen en andere insecten. Plaats een (modern) vogelhuisje, een insectenhotel of een decoratieve waterbak.

Eetbare planten

Moestuinieren is nog steeds helemaal in. Verticaal tuinieren is een oplossing als je weinig ruimte hebt. Maar een leuke pot met aarbeien, een paar fruitboompjes in potten of een klein kasje waar je tomaten in verbouwd is ook een mogelijkheid.

Kunst in je tuin

Kies een mooi object in je tuin. Dat kan zijn een moderne sculptuur, iets voor tegen een wand, of een object met water.

Grote potten en plantenbakken

Een paar grote, strakke plantenbakken of potten kunnen je tuin een moderne aanblik geven. Kies bij voorkeur dezelfde potten en Zet er een mooie plant in of een boompje dat klein blijft.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.