Zo gebruik je ledstrips in en om je huis

Laatst bijgewerkt:

Het heeft even geduurd, maar het lijkt erop dat led-verlichting steeds populairder wordt. En waarom ook niet? Led-verlichting is energiezuinig, het gaat lang mee, ledlampen worden niet heet en ze zijn rustig voor je ogen omdat ze niet flikkeren.

Op afstand te bedienen en te dimmen

Omdat ledlampen zo energiezuinig zijn, kan je ze met een gerust hart toepassen waar je wilt. Ze zijn bovendien heel gemakkelijk met een afstandbediening te bedienen, zelfs vanaf je smartphone. Je kan ze daarmee eventueel ook dimmen.

Ledlicht in alle kleuren van de regenboog

Toen de ledlamp voor het eerst op de markt kwam, was het licht vooral blauw en koud. Tegenwoordig zijn ledlampen in allerlei tinten verkrijgbaar. Ze zijn er in letterlijk alle kleuren van de regenboog, dus ook in hele warme en zachte kleuren.

Flexibele ledstrips

Behalve gewone ledlampen met fittingen, zijn er ook ledstrips. Ledstrips zijn flexibele linten met kleine ledlampjes erop. Ook deze strips zijn er in allerlei combinaties van kleuren maar ook in effen kleuren en wit. Er zijn ook speciale ledstrips waarbij je het licht met de afstandsbediening in elke gewenste kleur kunt veranderen, afhankelijk van je stemming.

Voor binnen, buiten of onder water

Omdat deze ledstrips smal en flexibel zijn, kan je er leuke dingen mee doen. Je kunt ze makkelijk op, onder of achter allerlei plekken of voorwerpen bevestigen. Sommige ledstrips zijn alleen geschikt voor binnen, maar ze zijn er ook voor buiten. Er zijn zelfs speciale strips die je onder water kunt gebruiken.

Hoe kan je ze bevestigen?

Je maakt ledstrips eenvoudig op maat. Sommige ledstrips zijn voorzien van een plakstrip. Dat is ideaal als je ze op een gladde en egale ondergrond wilt plakken. Als de ondergrond poreus is of nat wordt, zoals buiten of in een aquarium, dan zijn er speciale beugeltjes en/of siliconenlijm om ze te bevestigen.

Voorbeelden voor het gebruik van ledstrips

Hieronder een paar ideeën voor het gebruik van ledstrips. De kunst is om het subtiel te houden en om er geen kerstboom van te maken natuurlijk.

*Onder de traptreden

Trappen zijn vaak slecht verlicht. Een leuk idee om onder iedere traptrede een led strip te maken. Nog veilig ook.

*Achter de TV

Als je TV kijkt in het donker schijnt dat vermoeiend te zijn voor je ogen. Als je een strip ledlicht achter de tv bevestigt, dan is dat niet alleen mooi om te zien maar ook rustiger voor je ogen.

*Onder meubelen

Een strip onder de bank, onder de kast of onder de boekenplanken geeft niet alleen extra licht maar ook sfeer in huis.

*In de keuken

Bevestig een strip onder de bovenste keukenkastjes, onder de onderste keukenkastjes, onder het aanrecht of onder de planken van kastjes met glazen deurtjes.

*Rond of achter een spiegel

Heel mooi om rondom of achter een grote spiegel een strip van licht te maken.

*In de tuin

Breng meer sfeer in je tuin door een strip van ledlicht aan te brengen bij traptreden, opstapjes, langs de rand van het terras of aan de dakrand van je overkapping of tuinhuisjes.

 

 

 

 

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *