Woontrends in 2017

Het voorjaar komt eraan!

En dat is een goede tijd om je interieur een frisse look te geven. Je hoeft echt niet meteen alles te vervangen. Gewoon een paar nieuwe accenten en je kamer is weer zo goed als nieuw. Ter inspiratie zijn hier de nieuwe woontrends in 2017. De gebruikte voorbeelden en meubels zijn afkomstig van Goossenswonen.

Groen

Fauteuil Levi

Groen is de trend dit jaar. Je ziet veel groen als woonkleur voor  je interieur. De kleur groen of greenery, de frisse kleur groen van jong blad, is ook gekozen als de kleur van het jaar. Vind je groen mooi, maar vind je een groene bank of een groene muur wat te veel van het goede? Houd het dan bij wat groene accessoires zoals kussens, vazen, kaarsen of kleden.

Haal de natuur in huis

Je kan de natuur op verschillende manieren je huis binnenhalen. Een trend die uitstekend past bij de trendkleur groen zijn natuurlijk planten. Planten in huis zijn een tijdje wat minder populair geweest, maar lijken nu een come-back te maken. Een mooie plant kan een prachtige accessoire in de woonkamer zijn. Alleen moet je niet vergeten om hem af en toe wat water te geven natuurlijk. Een andere manier om de natuur in huis te halen, is door middel van prints. Er zijn dit jaar veel botanische-, tropische- en dierenprints voor behang, stoffen maar ook voor posters te krijgen.

Opbergkast Clear

Stoere en robuuste meubelen

Veel meubels op dit moment zijn stoer, groot en robuust. Tafels en kasten hebben vaak een eenvoudig en strak design en ze zijn gemaakt van stevige materialen. Je ziet veel tafels met dikke tafelbladen. Als de meubels al afgewerkt zijn, dan is het vaak met een onzichtbaar laklaagje. Zo blijft de natuurlijke uitstraling en nerf van het hout goed zichtbaar. Deze robuuste meubelen passen zowel bij de landelijke, de industriële als bij een strakke en moderne stijl.

Combinatie van structuren

Stoel Balthazar

Er wordt veel gebruik gemaakt van de verschillen in structuur. Materialen met een heel verschillende structuur worden met elkaar gecombineerd. Denk bijvoorbeeld aan een gladde leren bank met een wollen of kunst bonten plaid of een houten vloer met een dierenvel.

Natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen zijn helemaal in. Leer, hout, kurk, riet. De materialen worden zo gebruikt dat de oorspronkelijke structuur goed te zien blijft. Hout heeft ook niet veel afwerking nodig zodat het uiterlijk zo natuurlijk mogelijk blijft. Bij leer zijn ook de niet geverfde leerkleuren populair.

 

 

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *