Whirlpool of bubbelbad?

Kiezen voor een whirlpool of bubbelbad is een extra luxe waar je veel plezier van kan hebben.

Als je een nieuwe badkamer aan het samenstellen bent, die ruimte heeft voor een bad, denk dan ook eens aan de mogelijkheid van een bubbelbad of whirlpool.

Verschil tussen bubbelbad en whirlpool?

Eigenlijk is het zo dat bij een whirlpool water uit de jets spuit en bij bubbelbaden lucht uit de jets spuit. Bij een whirlpool wordt daarvoor het water dat zich in het bad bevindt gebruikt en dat wordt gecirculeerd door de jets.In de praktijk worden deze twee namen vaak door elkaar gebruikt. Tegenwoordig zijn whirlpools ook vaak voorzien van zowel water- als luchtjets. De waterjets zitten dan aan de zijkanten van het bad en de luchtjets op de bodem. De luchtjets zorgen voor zachte bubbeltjes in het water en de waterjets geven waterstralen die de huid masseren.

Whirlpools in vormen en maten

Whirlpools heb je in allerlei afmetingen. Je hebt ze in rechthoekige of ovale vormen en natuurlijk ook in de vorm van een hoekbad of als je heel veel ruimte hebt in een grote ronde of vierkante vorm zodat je er met meerdere personen tegelijk in kan.

Ontspannen badderen

zeepAls je ervan houdt om regelmatig een bad te nemen, dan zal een whirlpool of bubbelbad je zeker ook bevallen. Het borrelende en bubbelende water werkt ontspannend, het stimuleert de bloedsomloop en het zal beslist heerlijk aanvoelen als je last hebt van vermoeide spieren of spierpijn hebt.

Tips voor het gebruik van een whirlpool

Gebruik geen gewoon badschuim

Gewoon badschuim is minder geschikt voor whirlpools of bubbelbaden. Door de kracht waarmee het water wordt rondgeblazen, zal er snel heel veel schuim ontstaan. Tenzij dat je bedoeling is natuurlijk. Het is ook niet goed voor de jets in een whirlpool om producten te gebruiken die veel olie of vet bevatten. Deze laten op den duur resten achter in de jets. Gebruik liever producten die speciaal geschikt zijn voor whirlpool of bubbelbad. Die schuimen minder en hebben de juiste samenstelling.

Houd je aan de schoonmaak voorschriften

Om zo lang mogelijk zonder problemen van je whirlpool of bubbelbad te kunnen genieten, is het belangrijk dat je je aan de voorschriften van het instructieboekje bij je bad houdt. Waterjets hebben meer onderhoud nodig dan lucht- of airjets. In de waterjets blijft namelijk altijd wat water achter en daarin hebben bacteriën en schimmels makkelijk de kans zich te ontwikkelen als je je niet aan het voorgeschreven schoonmaak plan houdt.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *