Welke prullenbak past in een modern interieur?

Vroeger was het gebruikelijk om een prullenbak op een plek neer te zetten waar hij zo min mogelijk opviel. Zo was de afvalbak in menig keuken bijvoorbeeld weggewerkt in een keukenkastje. Dit zien we tegenwoordig nog steeds, maar toch krijgt de prullenbak steeds vaker een prominente plek in een ruimte. Dit is alleen aan te raden als de prullenbak aansluit op jouw interieur. Zoek je nog een afvalemmer die aansluit bij een modern interieur? Wij helpen jou er in deze tekst eentje te vinden.

Prullenbak op pootjes

prullenbak op pootjes van Brabantia

Wonen er relatief veel mensen in huis? Dan heb je waarschijnlijk een prullenbak van minimaal 40 liter nodig. Zo’n prullenbak is behoorlijk groot van stuk, waardoor hij flink wat ruimte inneemt. Als je zo’n afvalemmer in een kleine ruimte zet, oogt deze mogelijk nog kleiner. Gelukkig kun je dit oplossen door een prullenbak op pootjes te kopen. Doordat deze afvalemmers niet direct op de grond staan, zorgen ze voor een ruimtelijk effect. Daarbij komt dat zo’n prullenbak een strakke uitstraling heeft, waardoor hij naadloos aansluit op een modern interieur.

Afvalemmer met sensor

Een modern interieur kenmerkt zich vaak door strakke lijnen. Daarnaast zijn er vaak allerlei handige foefjes geïntegreerd om het leven nog makkelijker te maken. Je verwacht het mogelijk niet, maar deze lijn kun je ook doortrekken in jouw prullenbak. Je kunt namelijk een prullenbak met sensor kopen. Grote voordeel van zo’n prullenbak is dat jij jouw hand of voet niet meer hoeft te gebruiken om de deksel te openen. De afvalemmer opent namelijk automatisch zodra de sensor beweging detecteert. Ideaal als je volle handen hebt en bovendien is het ook nog eens hygiënisch.

Gekleurde prullenbak

Vroeger werd er vrijwel geen aandacht besteed aan de uitstraling van een prullenbak, maar vandaag de dag is dit wel het geval. Niet alleen de vorm van de prullenbak speelt een rol, maar ook de kleur. Dit is vooral bij mensen met een modern interieur het geval. Je wilt immers niet dat de afvalemmer uit de toon valt bij de rest van jouw interieur. Overweeg daarom een gekleurde prullenbak te kopen. Op deze manier laat je de afvalemmer aansluiten bij de andere meubels in huis. Heb je bijvoorbeeld een zwart-witte keuken? Dan is het raadzaam om een zwarte of witte prullenbak te kopen.

Twee-in-één-prullenbak

Twee-in-één prullenbak Joseph Joseph

Omdat steeds meer mensen hun afval scheiden, zijn er meerdere prullenbakken nodig. Als de ruimte beperkt is, zit je hier mogelijk niet op te wachten. Gelukkig kun je dit met een Joseph Joseph prullenbak eenvoudig oplossen. Dit merk verkoopt namelijk prullenbakken met meerdere emmers. Het bijzondere hieraan is dat de emmers zich niet naast elkaar bevinden, maar boven elkaar. Grote voordeel hiervan is dat de prullenbak minder ruimte in beslag neemt. Zo’n afvalemmer heeft bovendien een strakke uitstraling, waardoor hij in een modern interieur past.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *