Omdat onze badkamer aan vernieuwing toe is, ben ik me aan het verdiepen in douches.

Wat een keuze heb je tegenwoordig in verschillende soorten douches. Er valt heel wat meer te kiezen dan alleen de grote van de douchekop. Het lijkt erop dat de technologie ook de badkamer en de douche heeft bereikt want je kan van je douche een waar wellness center maken.

Dit zijn populaire trends van dit moment

massagedoucheMassage douche

Bij een massage douche is er een paneel met extra sproeiers of er worden jets geplaatst in de zijwanden van de douche. De waterstralen masseren je lichaam. De sterkte van de straal kan je natuurlijk doseren. Er zijn allerlei programma’s te kiezen zoals wisseldouches die koud en warm afwisselen. Heerlijk voor na het sporten en om je spieren te ontspannen.

Stoomdouches

Met een stoomdouche verander je je douche in een soort sauna. Een stoomdouche is een extra optie in een gewone douche want daarnaast kan je natuurlijk ook een gewone douche nemen. De douchecabine is voorzien van een stoomunit. Die stoomunit zorgt de voor stoomontwikkeling en dat is heeft voordelen voor je lichaam. Stoom is goed voor de luchtwegen en het zorgt ervoor dat je gaat zweten en afvalstoffen sneller afvoert. Het is weldadig voor stijve spieren en het reinigt je huid tot diep in de poriën. Je kunt verder ook nog gebruik maken van aromasprays. Denk aan eucalyptus als je verkouden bent of aan lavendel als je wilt ontspannen. Zo kan je voor je eigen aromatherapie zorgen.

Inloopdouches

Inloopdouches zijn heel populair op dit moment. Als je voor een inloopdouche kiest, is een echte douchecabine met een verhoogde instap niet meer nodig. De douche kan zo ruim, open of gesloten zijn als je zelf kiest. Nog een voordeel is dat de douche zo geplaatst kan worden dat hij nauwelijks opvalt.

sunshower
Sunshower

Met de sunshower kan je je letterlijk baden in zonlicht. Een lichtkolom in de douche voorziet je van infraroodlicht en UV-stralen. Ideaal voor mensen met een ochtendhumeur. De gedachte aan het licht en de warmte maken het vast makkelijker om op te staan en mensen met een ochtendhumeur zullen er ook wel van opknappen.

De infraroodstralen stimuleren de bloedsomloop en zijn goed voor spieren en gewrichten. De UV-stralen geven je een extra dosis vitamine D en dat is goed voor je weerstand. Het UV-licht zorgt natuurlijk ook het hele jaar door voor een gezond kleurtje.