welk type bad

Welk type bad past bij jou?

Sommige mensen zouden niet zonder een bad willen. Anderen hebben wel een bad maar gebruiken het nooit en gaan liever onder de douche. Maar of je er nu van houdt om lekker lang in bad te zitten of niet, een badkamer is eigenlijk niet compleet zonder een bad. Maar welk type bad past bij jou? De laatste jaren is het aantal vormen en soorten baden flink toegenomen.

Als het om verschillende typen en vormen baden gaat zijn er vier hoofdgroepen te onderscheiden:

  • Vrijstaande baden
  • Hoekbaden
  • Ligbaden
  • Whirlpool en bubbelbaden

Welk type bad past bij jou?

De gebruikte voorbeelden zijn afkomstig van Badkamerdepot.

Een vrijstaand bad

Zo is het losstaande baden zijn al een paar jaar razend populair. En niet voor niets, het staat erg mooi. Maar ook in vrijstaande baden is de keuze groot. Een vrijstaand bad past zowel in een moderne als in een wat klassiekere badkamer. En verder is er een grote variatie in vormen en kleur.

Het bad links is een voorbeeld van een wat klassieker vrijstaand bad op pootjes. Het bad rechts is modern en gemaakt van grijze lavasteen. Allebei vrijstaande baden, maar compleet anders.

Hoekbaden

Een hoekbad staat speels en is ook heel praktisch wat de ruimte betreft die het inneemt. Een hoekbad is de ideale oplossing als je weinig ruimte hebt in de badkamer. En zoals je kan zien bij de voorbeelden hieronder, je hoeft geen bad te kiezen dat aan beide zijden even lang is. Er zijn ook hoekbaden met asymmetrische vormen en dus met korte en lange kanten. Dat maakt het inpassen alleen maar eenvoudiger.

Ligbaden

Een ligbad, de naam zegt het al, is een bad waarin je languit kan liggen. Daarbij denk je natuurlijk aan een rechthoekig bad maar dat hoeft niet. Er zijn ook grote, ronde baden of rechthoekige baden met een ronding erin zoals op het voorbeeld hieronder.

ligbaden

Whirlpool en bubbelbaden

De laatste categorie is die van de bubbelbaden. Dit is een type bad voor echte liefhebbers van lang badderen. Het is een luxe categorie baden met extra functies zoals massage door luchtjets of waterjets met soms ook ingebouwde verlichting. Ook whirlpools zijn er in verschillende vormen en afmetingen. Een ander verschil is dat er whirlpools zijn met alleen jets aan de zijkant of whirlpools met jets in de bodem en de zijkant. Zo’n whirlpool of bubbelbad helpt natuurlijk heel goed om je spieren te ontspannen na een lange werkdag. Een bubbelbad is in aanschaf ietsjes duurder dan een gewoon bad en heeft ook wat extra onderhoud en schoonmaak nodig. Maar daar krijg je dan ook wel wat voor terug…..

whirlpool of bubbelbad

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *