telefoonhoesje

Wel of geen smartphone hoesje?

Als het weer eens tijd is voor een nieuwe smartphone, kan je jezelf de vraag stellen: zal ik daar wel of geen telefoonhoesje bij nemen. Je wilt natuurlijk zuinig zijn op je nieuwe telefoon en een hoesje kan je daarbij helpen. Maar in feite zijn de meningen erover verdeeld. Er zijn namelijk voor- en nadelen te bedenken waar allebei iets voor te zeggen is.

Voordelen van een smartphone hoesje

*Bescherming tegen beschadigingen

Een mobiele telefoon draag je constant bij je in je tas of in je zak met andere, soms scherpe voorwerpen. Dat kan krassen op je scherm en beschadigingen aan je telefoon veroorzaken. Een hoesje helpt je dat te voorkomen.

*Bescherming bij vallen

Een telefoonhoesje heb je natuurlijk niet alleen om je telefoon te beschermen tegen krassen en beschadigingen.

Wel of geen hoesje is uiteindelijk een persoonlijke keuze. Denk even terug aan je vorige mobiele telefoons. Laat je je mobiel regelmatig vallen? Loop je vaker met sterren in je scherm? Dan is een stevig hoesje geen overbodige luxe. Houd ook rekening met de kwetsbaarheid van je telefoon. De ene mobiele telefoon is steviger dan de ander.

*Bescherming van je lens

Hoesjes beschermen niet alleen je scherm, maar ook de lens of lenzen van je ingebouwde camera tegen krassen. Een kras op je lens kan je foto’s behoorlijk bederven.

*Kan leuk staan

Selencia Avani Slang Telefoontasje voor Oneplus Nord

Een smartphone hoesje is niet alleen functioneel. Met een leuk hoesje maak je van je mobiel een persoonlijk en trendy mode accessoire. Kijk bijvoorbeeld eens naar dit Oneplus Nord hoesje

*Vergroot de inruilwaarde

Ooit zal je weer aan een nieuwe mobiele telefoon toe zijn. Het kan geen kwaad om daar in het begin al rekening mee te houden door middel van een stevig hoesje en screenprotector. Een onbeschadigde, gave telefoon kan je gunstiger inruilen of doorverkopen.

Nadelen van een smartphone hoesje

*Hoesjes verbergen het design van je telefoon

Door een hoes om je telefoon wordt veel van het design van je mobiel onzichtbaar. En het design is vaak één van de redenen om een bepaalde smartphone te kopen.

*Hoesjes zijn geen garantie tegen vallen

Telefoonhoesjes helpen tegen beschadigingen bij vallen. Maar als je mobiele telefoon ongelukkig terecht komt, kan hij helaas toch kapot gaat. Een hoesje is dus geen absolute garantie.

*Hoesjes zijn gevoelig voor vuil

Omdat je een telefoon altijd bij je draagt en overal neerlegt, zijn ze gevoelig voor vuil. Een smartphone is makkelijk schoon te maken. Hoesjes, het hangt een beetje van het materiaal af natuurlijk, maken dit er niet beter op.

*Hoesjes kosten geld

Een mooi telefoonhoesje van goede kwaliteit kost geld. Niet zoveel als een reparatie van je scherm kost of het eigen risico van je verzekering als je je scherm wilt laten maken.

De keuze wel of geen hoesje voor je mobiel hangt van je eigen afwegingen en voorkeur af.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *