foto: ZQ Lee/unsplash

Weet je weg te vinden naar één van de snelst groeiende wereldsteden – Dubai

Altijd al eens richting het Midden-Oosten willen gaan? Wacht dan niet dan niet langer en reis naar Dubai met FTI! Deze wereldstad heeft allerlei leuke activiteiten in petto. Om het wat makkelijker te maken voor je, hebben we een aantal must-see activiteiten op een rijtje gezet.

Bezoek het hoogste gebouw ter wereld: Burj Khalifa

Als hoogste gebouw ter wereld telt de Burj Khalifa maar liefst 828 meter hoogte. Met de enorme hoogte van het gebouw, is het een behoorlijke ‘ eye-catcher’ dat je absoluut gezien moet hebben. Je kunt genieten van het waanzinnige en verrijkende uitzicht over Dubai vanaf de 124e of 148e verdieping.

Op woestijnsafari in de Lahbab-woestijn

Cross met een 4×4 crossauto door de rode woestijnduinen van de Lahbab-woestijn. Onderweg zal er niet alleen een stop worden gemaakt op prachtige plekken voor een aantal fotomomentjes, maar ook voor een aantal activiteiten. Denk hierbij aan sandboarden of een ritje maken op een kameel. Boek je een meer uitgebreide tour? Dan bezoek je daarnaast ook een bedoeïenenkamp, waar traditioneel Arabische woestijnbewoners verblijven, waarbij je kan genieten van een buikdansshow, een traditionele Tanoarah-dans, waterpijp roken en een heerlijke maaltijd. 

Geniet van de Dubai fonteinshow

Bezoek ‘s wereld grootste fontein. Laat je verrassen door de indrukwekkende show met spuitende fonteinen, ontelbare lichtjes en muziek. De fontein reikt wel tot 150 meter hoogte en is te vinden naast de Burj Khalifa en het winkelcentrum. 

Een middagje shoppen in de Dubai Mall

The Dubai Mall is het grootste winkelcentrum ter wereld. Als je van shoppen houdt, dan kan je je hier volledig uitleven. De Dubai Mall telt maar liefst meer dan 1.300 winkels, verdeeld over vier verdiepingen met een breed assortiment van internationale merken. Dubai Mall is ingedeeld in verschillende secties. Ben je een schoenenfanaat? Breng dan zeker een bezoekje aan de grootste schoenenwinkel ter wereld! Breng ook zeker een bezoek aan de Fashion Avenue als je een outfit wilt scoren. Alle grote merken als Versace, Dior en Armani zijn hier te vinden. Ben je het shoppen even zat? Dan zijn er nog tal aan attracties te bezoeken in deze Mall, zoals een reusachtig aquarium met maar liefst 33.000 verschillende soorten zeedieren, een olympische schaatspiste en een enorme bioscoop met 20 zalen. 

Ga op skitrip midden in de woestijn 

Het zal waarschijnlijk niet meteen in je opkomen, maar je kunt ook een bezoek brengen aan  de skihal van Dubai. Perfect voor wintersportliefhebbers dus! De skihal telt vijf pistes waarbij de grootste 400 meter lang is en een hoge heuvel heeft van 85 meter. Geniet ook van leuke sneeuwactiviteiten, zoals een ijsgrot, een Zorb Ball, Klimtorens, Snow Bullet rijden en ga kijken naar pinguïns. 

Bewonder de Miracle Garden

Staat jouw vakantie aan Dubai tussen november en april gepland? Bewonder dan de schoonheden van Moeder Natuur in de Miracle Garden. Hier zijn 150 miljoen verschillende soorten bloemen en planten te vinden. Elk seizoen staat er in de Miracle Garden een ander soort thema centraal. Als je hier toch bent, sla tot slot een bezoekje aan de Butterfly Garden dan ook niet over.

Dus, ben jij van plan om naar Dubai te gaan? Dan zul jij je zeker niet vervelen met de bovenstaande bezienswaardigheden. Alvast veel plezier!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *