dubai
Photo by Fredrik Öhlander on Unsplash

Wat te doen tijdens een vakantie in Dubai?

6 Tips voor bezienswaardigheden in Dubai

Hoewel veel mensen Dubai enkel bezoeken omdat ze er een overstap hebben tijdens een verre vliegreis, is de stad ook zeker een reis op zich waard. Er is namelijk ontzettend veel te zien en te doen! Natuurlijk staat Dubai bekend als een chique bestemming en is het een paradijs voor mensen die zich graag onderdompelen in luxe, maar ook wanneer je wat meer op je budget wilt letten heb je in deze stad genoeg mogelijkheden. Reis jij binnenkort af naar Dubai en vraag je je af wat er op je to-do lijst moet staan? Wij geven je een paar leuke tips.

Stijg naar ongekende hoogtes in de Burj Khalifa

burj khalifa
Burj Kahlifa

De Burj Khalifa is met een hoogte van 828 meter (en 163 verdiepingen) het hoogste gebouw ter wereld. Deze toren vanaf de grond zien is al indrukwekkend, maar je kunt als toerist ook één van de observatieplatformen bezoeken: At the Top, Burj Kalifa (verdieping 124) en het aanzienlijk duurdere At The Top, Burj Khalifa SKY (verdieping 148).

Tip: bespaar flink wat geld door je toegangskaartje van tevoren online te kopen.

Vergaap je aan luxe spullen in de Dubai Mall

Niet alleen het hoogste gebouw, maar ook het grootste winkelcentrum ter wereld staat in Dubai: de Dubai Mall. Naast onder andere een indoor pretpark, een aquarium, een megabioscoop en allerlei restaurants, vind je in deze mall zo’n 1200 winkels. Gouden en zilveren sieraden koop je in de Gold Souk, waar meer dan 200 juweliers hun waar aanbieden. En een Rolex horloge kun je natuurlijk gewoon via internet bestellen, maar de koopervaring is toch net even anders wanneer je je in de grootste Rolex winkel ter wereld bevindt.

Kom in winterse sferen op de skipiste of ijsbaan

Nee, Dubai is bepaald geen wintersportbestemming. Toch kun je er skiën en schaatsen; indoor weliswaar. Ski Dubai is een overdekt skigebied van 22.500 vierkante meter, dat gevestigd is in de Mall of the Emirates. Schaatsen is mogelijk op de Dubai Ice Rink, een ijsbaan die aangelegd is op de begane grond van de Dubai Mall. Geen zorgen als je je wintersportuitrusting niet in je koffer hebt gestopt, want alles wat je nodig hebt is op locatie te huur.

Maak kennis met de Islam in de Jumeirah Moskee

De Jumeirah Moskee is de grootste moskee van Dubai en ook als niet-moslim mag je hier naar binnen. Het is een indrukwekkend bouwwerk van wit steen, met twee hoge minaretten. Iedere dag (behalve op vrijdag) wordt er om 10.00 uur een rondleiding gegeven door het Sheikh Mohammed Centre for Cultural Understanding. Tijdens deze rondleiding krijg je niet alleen het kleurrijke interieur van de moskee te zien, maar leer je bovendien veel over het Islamitische geloof.

Zoek de rust op in het Desert Conservation Reserve

Wil je de drukte van de stad even ontvluchten? Dan is een tripje naar het Dubai Desert Conservation Reserve een goede optie. Dit woestijngebied is het grootste beschermde natuurgebied van de Verenigde Arabische Emiraten en staat onder meer bekend om de oryxen die er leven. Het Desert Conservation Reserve ligt op ongeveer 70 kilometer van het centrum van Dubai en je kunt er alleen heen door deel te nemen aan een georganiseerde tour. Tours zijn onder meer te boeken bij Platinum Heritage.

Ga terug naar het verleden in het oude stadscentrum

Hoe moderner, hoe beter, lijkt het motto in Dubai. Toch heeft de stad wel degelijk een historische kant. In de wijk Al Bastakiya, met haar smalle straatjes en traditionele huizen, waan je je even in het Dubai van lang geleden. Al Bastakiya ligt aan de Creek, de rivier die de kern van het oude centrum van Dubai vormt. Een aanrader is om een boottocht over deze rivier te maken of om hem over te steken met een abra (traditionele houten boot). Ook het bezoeken van de Gold Souk en de Spice Souk – beide gevestigd aan de noordkant van de Creek – is zeer de moeite waard.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *