riool stinkt

Wat te doen tegen een rioollucht?

Ons huis is enorm belangrijk voor ons. Het is een plek waar we ons het meest op ons gemak zouden moeten voelen. Toch is dit niet altijd vanzelfsprekend. Het overkomt iedereen wel eens, je komt thuis en ruikt een onaangename lucht. Nadat je op verschillende plekken hebt gekeken kom je erachter dat het gaat om een penetrante rioollucht in huis.

In veel gevallen zijn problemen met de riolering zelf op te lossen, toch komt het ook wel eens voor dat je zult moeten wachten op een loodgieter. Dit is erg vervelend, maar gelukkig zijn er verschillende dingen die je in de tussentijd kunt proberen om van de lucht af te komen tot het probleem is opgelost. Wij vertellen je meer over de gevolgen van een nare geur in huis en hebben natuurlijk een paar handige tips voor het verbergen van een nare geur voor je op een rijtje gezet!

nare geuren veroorzaakt door het riool

De gevolgen van een nare rioolgeur

Wanneer we een nare geur ruiken, raken we vaak lichtelijk in paniek. Vooral wanneer deze erg penetrant is en niet eenvoudig te verwijderen is. Onbewust maken we meteen een associatie met viezigheid en slechte hygiëne. Dit zorgt er niet alleen voor dat het welzijn van een persoon in grote mate verminderd wordt, maar er kunnen zelfs fysieke klachten ontstaan wanneer je langdurig een nare geur ruikt. Hierbij kun je denken aan hoofdpijn of misselijkheid. Ook is de kans groot dat je eerder geïrriteerd raakt wanneer je je bevindt in een omgeving met een onaangename geur. 

Hoe verberg je een nare lucht

Laat ons vooropstellen dat deze tips alleen op korte termijn werken en dus niet de oorzaak wegnemen. Deze tips kun je inzetten om de periode tussen het waarnemen van een rioollucht en het weghalen van de oorzaak te overbruggen.

Je kunt het beste natuurlijke huis, tuin en keukenmiddelen inschakelen. Zo kun je over een ruimte verschillende borden met citroenpartjes verdelen. Citroen kun je gebruiken om geuren op te nemen. In plaats van citroenen zou je kunnen kiezen voor munt, filterkoffie, sinaasappels of bijvoorbeeld een schaaltje met azijn. Deze producten zijn veelzijdig. Je kunt ervoor kiezen om een van deze producten in schaaltjes te verspreiden door een kamer. Een andere optie is om een van deze producten toe te voegen aan 500 milliliter zacht kokend water. Dit zal ervoor zorgen dat de aroma’s nog sterker verspreid worden. Mocht dit niet werken dan kun je het plaatsen van een vochtvreter proberen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *