ideeen saaie muur

Wat doe je met een saaie muur?

Misschien heb je ook wel zo’n kale muur in huis waarvan je eigenlijk niet goed weet wat je er mee aan moet. Hier een paar tips en ideeën om een saaie muur op te fleuren. De meeste tips kan je zelf uitvoeren.

Kleurtje

De snelste, goedkoopste en makkelijkste manier om een saaie muur op te fleuren is met een roller en een pot verf. Kies een kleur uit en breng de verf aan op je muur. Het kost je hooguit een paar uur. Een andere kleur op de muur kan je hele kamer een andere sfeer en uitstraling geven.

Behang

De keuze in verschillende soorten behang is groot. Zo kan je kiezen uit kleurige dessins met bloemen, planten of dieren of een 3-D behang voor een ruimtelijk effect. Behangen vraagt wel om wat handigheid als je het zelf wilt doen. Vooral als je een doorlopend patroon of dessin kiest.

Fotobehang

Wil je iets origineels bedenken voor je muur? Denk dan eens aan een fotobehang. Deze kan je op maat laten maken van een eigen foto of je kiest een kant en klare foto. Kijk voor inspiratie en voorbeelden eens op deze site voor muurmode. De mogelijkheden zijn eindeloos. Zo kan je kiezen voor fotobehang in zwart wit tinten zoals fotobehang van een Schotse hooglander die op dit moment erg populair zijn. Of je kiest voor mooie groene tinten met een bos fotobehang. Ook is er een groot aanbod van oude schilderijen levensgroot afgedrukt op een fotobehang.

Collage foto’s

Een andere tip voor een saaie, kale muur is om een collage te maken met allerlei lijsten van verschillend formaat. Die lijsten kan je vullen naar je eigen smaak. Doe er foto’s, tekeningen of (reproducties van) schilderijen in.

Behangcirkels

Een muur kan je ook leuker maken door er behangcirkels op te plakken. Je ziet het tegenwoordig steeds meer en het geeft een leuk accent aan een lege muur. Let wel op dat je behangcirkels koopt die al zelfklevend zijn. Deze behangcirkels zijn super makkelijk om op te plakken en je hebt geen gedoe met lijm.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *