360 graden camera

Waarom jij graag een 360 camera zou willen

Steeds minder mensen kopen nog een nieuwe film- of fotocamera. Je hebt tenslotte op je smartphone ook de mogelijkheid om foto’s te maken van hoge kwaliteit. Toch is de 360 camera een uitzondering. Deze camera is niet vergelijkbaar met die van een smartphone en is een absolute must-have. Een gave gadget, die bijzondere beelden maakt. Er zijn vijf goede redenen waarom jij graag een 360 camera zou willen!

1. Full view

Natuurlijk is het grootste kenmerk van de 360 camera, dat hij filmt en fotografeert in een radius van 360 graden. Dit zorgt voor een effect dat verder gaat dan 3D. De beelden die je krijgt bij het filmen met een 360 camera zijn vergelijkbaar met die van Google Streetview: je zit er middenin. Je vormt zelf het middelpunt van de foto of film en je hebt de vrijheid om de hele omgeving te bekijken. Moest je vroeger nog 10 vakantiefoto’s naast elkaar leggen om de omgeving te laten zien? Tijd om een 360 camera te kopen en je kunt met één foto alles laten zien!

2. Filmen tijdens activiteiten

De meeste 360 camera’s zijn bedoeld om te worden gebruikt tijdens activiteiten. Zo zijn er camera’s die je kunt vastmaken aan je fiets, aan je helm of aan je schouderband. Je kunt dan gave filmpjes maken terwijl je van alles doet. Van een mooie boswandeling tot een gaaf stuk mountainbiken of spannend wildwater-kajakken: je kunt alles vastleggen op een manier die anderen het gevoel geeft er echt bij geweest te zijn.

3. Geschikt voor virtual reality

Er zijn 360 camera’s waarvan de beelden zeer geschikt zijn voor virtual reality. Met je VR-headset kun je de filmbeelden terugkijken alsof je er midden in zit. Dit maakt jouw vakantiefoto’s of stoere filmpjes natuurlijk een stuk leuker. De filmpjes zijn interactief, de kijker kan zelf bepalen wat hij wil bekijken.

4. Gestabiliseerd en schokproof

Als er iets vervelend is in foto’s, dan is het wel wanneer het beeld bewogen heeft. En in filmpjes is weinig irritanter dan een schokkend beeld. Nu is dat automatisch het gevolg van filmen terwijl je activiteiten uitvoert. Met name wanneer je sportief bezig bent, bijvoorbeeld aan het fietsen, schokt het beeld snel. Gelukkig zijn de meeste 360 camera’s gestabiliseerd en schokproof, waardoor het beeld mooi gelijkmatig is.

5. Waterdicht en degelijk

De 360 camera wordt vaak meegenomen om spectaculaire en bijzondere dingen te doen. Het is dan ook niet zo gek dat de camera bijzonder degelijk ontworpen wordt. Hij krijgt soms heel wat te verduren! Er zijn ook waterdichte 360 camera’s om te gebruiken tijdens het duiken. Zo kan iedereen ademloos meekijken met wat jij ziet tijdens het duiken. Dit type camera’s is perfect voor mensen die veel bewegen en met een sportieve, gewaagde leefstijl.

 

Een 360 camera is echt heel wat anders dan de camera van je mobiele telefoon. Het ziet er nog niet naar uit dat er binnenkort een nieuw model komt die echt in 360 graden kan filmen en fotograferen. Een 360 camera is dan ook een stoere gadget om te hebben. De foto’s en filmpjes zijn van bijzonder hoge kwaliteit, waardoor je altijd wat moois kunt laten zien. Het is een product dat niet echt geschikt is voor mensen die het liefst binnen zitten en een boek lezen, maar is perfect voor sportieve types. Ben jij een buitenmens en doe je graag stoere dingen? Dan is de 360 camera echt iets voor jou!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *