fiets

Een vouwfiets, hoe handig!

De vouwfiets is bijna net zo oud als de gewone fiets. Ze werden in de negentiende eeuw al gemaakt en tijdens de Tweede Wereldoorlog gebruikt voor militaire doeleinden. Daarna werden ze vooral geproduceerd voor het woon-werkverkeer, de forens. In het openbaar vervoer is hij dankzij zijn lichte gewicht gemakkelijk en in tegenstelling tot een gewone fiets ook gratis mee te nemen. De meeste vouwfietsen wegen niet zwaarder dan 13 kilo. Als ze opgevouwen zijn, hebben ze het formaat van een grote koffer.

De slimste fiets

Een vouwfiets is wel de slimste fiets die er bestaat. Je vouwt hem letterlijk op als je hem even niet nodig hebt. Zo kun je hem gemakkelijk meenemen als je met het openbaar vervoer naar je werk gaat of als je thuis weinig ruimte hebt om een gewone fiets te stallen. Maar ook als je met de auto of caravan met vakantie gaat is hij heel gemakkelijk mee te nemen. Het is dus een prachtige optie voor degene die dikwijls een deel van zijn route aflegt met de fiets en het andere deel met de auto, bus, metro of trein.

vouwfiets

Kleine wielen

Omdat je een vouwfiets gemakkelijk moet kunnen meenemen, hebben vouwfietsen een wielmaat van 20 inch. Die kleine wielmaat biedt veel voordelen. De bagagedrager ligt lager en zo kun je met sommige vouwfietsen relatief meer en grotere stukken bagage meenemen dan met een gewone fiets. In rijcomfort doet een vouwfiets maar iets onder voor een gewone fiets. De meeste modellen zijn heel geschikt voor woon-werkverkeer, maar als je voor je kampeervakantie een vouwfiets in je boot, caravan of camper wilt meenemen, dan kun je met een vouwfiets ook uitstekend uit de voeten.

Vouwfietsen duur? Oordeel zelf!

Specialbikesonline is gespecialiseerd in de verkoop van alle soorten fietsen en fitnesstoestellen. Dus ook voor de perfecte vouwfiets kun je daar terecht.

Over vouwfietsen bestaat de hardnekkige misvatting dat ze relatief duurder zijn dan gewone fietsen, omdat de productie ervan duurder zou zijn. Bij Specialbikesonline kopen ze rechtstreeks bij de fabrikant en kunnen daardoor voor hoge kwaliteit vouwfietsen, lagere prijzen garanderen. Er zijn basis vouwfietsen in vier trendy kleuren met voor- en achterlicht en met één versnelling. Of liever een luxere vouwfiets met meer versnellingen? Dat kan ook. De N’ODO heeft zes versnellingen, waarmee je moeiteloos kunt fietsen bij tegenwind of op hellingen. En als je het comfort wilt van een elektrische fiets, dan hebben ze zelfs een elektrische vouwfiets in het assortiment.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *